Právě k ambicióznímu nováčkovi z Hranicka během léta přestoupil Michal Král, čímž se roztrhla bratrská stoperská dvojice kozlů.

Oba sourozenci se postavili proti sobě a úspěšnější byl ten mladší. Hosté u Přerova zvítězili 3:2.

„Určitě jsem se těšil, hrál jsem tady nějakou dobu. Lidé mě přivítali, znali mě, super atmosféra. Bráchovi tu výhru ještě určitě připomenu,“ usmíval se osmadvacetiletý střední obránce Ústí.

To starší Martin Král spokojen být nemůže, přestože právě on byl autorem druhé branky Kozlovic. Ta už ale v 89. minutě bohužel pro domácí nic neřešila.

„S bráchou jsme už proti sobě párkrát hráli. Takže nic extra zvláštního to pro mě nebylo. Tentokrát to vyšlo jemu,“ pousmál se dvaatřicetiletý kapitán kozlů. „Nějaké velké hecovačky nebyly, jenom jsme se bavili před zápasem,“ prozradil.

Fotbalisté 1. FCV Přerov (v modrém) proti Hněvotínu
Viktorka popáté v řadě neinkasovala a v pohodě přehrála tápající Hněvotín


Obrovsky důležitý moment samotného utkání nastal už v 19. minutě. Z ojedinělé akce se po centru z levé strany krásně z voleje trefil David Bezděk.

Podmáčený a bahnitý terén, déšť a organizovaná obrana Ústí – to vše pak hrálo proti lídrovi tabulky, který si postupně vytvářel tlak.

Když už se konečně po půlhodině hry mohl sám na hostujícího gólmana Urbáška řítit Nekuda, zastavil jej milimetrový ofsajd.

Přes velké protesty domácích kamerový záznam ukázal, že správně odmávaný.

Tutovku pak v závěru poločasu neproměnil po výborné Kyselákově přihrávce Schlehr, který mohl být rád, že za úmyslný faul ve 36. minutě nedostal minimálně žlutou kartu.

„Bohužel v prvním půlce jsme nehráli podle našich představ. Pak jsme hru zlepšili a měli jsme navrch, ale góly dávali hosté. Lepší by bylo, kdyby byl jednodušší terén. Je těžké soupeře překombinovat, snažili jsme se to hrát dlouhými balony, něco vyšlo, ale bylo to málo,“ mrzelo Martina Krála.

Srážka s převrácenou cisternou na D35 u Přáslavic
Dálnici z Lipníka zavřela havárie, ucpaly se i cesty okolo



Ve druhém poločase byla herní převaha Kozlovic výraznější, jenže hosté hrozili z brejků. Obrovskou šanci po jedné z podobných situací sice neproměnil Pavel Zagol, z následného rohu ale přišla pro domácí krutá rána. Na 2:0 zvýšil po centru Smolky zkušený Aleš Michálek.

Kozlovice se zpátky do hry vrátily díky rychlé akci ze 67. minuty. Galetka vyslal do samostatného úniku Petra Nekudu, který vše vyřešil s přehledem – 1:2. Chvilku později mířil Kaďorek z přímého kopu jen centimetry nad.

KOZLOVICE DOMA PADLY PO PŮL ROCE

Ústí rozhodlo v 87. minutě, kdy ve vápně dostal dostatek času a prostoru syn hostujícího kouče Radim Žingor. Střídající žolík vrátil svému týmu dvougólový náskok.

Závěr ale ještě nabídl obrovské drama. O dvě minuty totiž snížil na 2:3 Martin Král a z poslední akce měl na noze stoprocentní loženku Schlehr.

Domácí ale neskórovali a na domácím hřišti padli v divizním utkání poprvé od dubna tohoto roku. Kozlovice poté během deseti následných zápasů ztratily pouze dva body, jinak vždy zvítězily. To platilo až do neděle, kdy po prohře s Ústím přepustily vedení v soutěži Dolnímu Benešovu. Sokol se posunul na čtvrté místo.

„Udrželi jsme to, bylo to i hodně o štěstí, kdo koho přetlačí. Na tomhle terénu se fotbal moc hrát nedá,“ uzavřel Michal Král.

FK Kozlovice – TJ Sokol Ústí 2:3 (0:1) 

Branky: 67. Nekuda, 89. Ma. Král – 19. Bezděk, 54. Michálek, 87. Žingor ml.
Rozhodčí: Duda – Šimoník, Škrobák. ŽK: Heger, Kyselák, Galetka – Černotský, Marek. Diváci: 296.

Kozlovice: Konečný – Krejčíř, Ma. Král, Sikora (76. Vogl), Heger (59. Přikryl) – Kaďorek, Dostál, Schlehr, Kyselák (59. Pavelka) – Nekuda, Galetka. Trenér: Roman Matějka.
Ústí: Urbášek – Bezděk, Mi. Král, Michálek, M. Zagol (55. Žingor ml.) - Černotský, V. Smolka, Pančochář, Maléř – Marek (73. Vladik), P. Zagol (85. Holoubek). Trenér: Radim Žingor.