„Hráli jsme samozřejmě na hřišti favorita. Nechtěli jsme udělat ostudu, což se nám podařilo. Výsledek je pro nás ale bohužel nepříznivý," zhodnotil mač kouč Želatovic Pavel Hošek.

Trenér Ústí Radim Žingor dokonce vysekl soupeři poklonu. „Hosté hráli sympaticky. Věděli jsme, že si zakládají si na super defenzivě, kterou měli skvěle zvládnutou, klobouk dolů," uznal stratég.

Domácí Sokol šel do vedení ve 21. minutě, kdy se po standardní situaci dokázal prosadit Michal Škařupa. Poté se stav utkání dlouho neměnil. Ústečtí se snažili trpělivě dobývat pevnou obranu Želatovic. Ujala se až akce útočníků ze 71. minuty. Svou jedenáctou branku v sezoně si připsal nejlepší střelec soutěže Lubomír Maléř.

Zdálo se, že je hotovo, ovšem Želatovice ještě dokázaly duel zdramatizovat. Nejprve snížil v 76. minutě útočník hostů Lukáš Kovařík.

Poté mohlo být vyrovnáno, gólovou akci hostů ale zastavil praporek pomezního.

Se signalizovaným ofsajdem byli Želatovičtí nespokojeni. „Ze záznamu šlo vidět, že to byl asi půlmetrový ofsajd," prozradil Žingor.

Gólovou tečku napsali za duelem přeci jen domácí favorité.

Želatovice ztratily na polovině míč a z následného protiútoku zachraňovali ve vápně situaci jen za cenu faulu. S penaltou si poradil obránce David Bezděk a definitivně uklidnil ústecké fanoušky.

„Po snížení jsme trošku vypadli ze hry, bylo to ještě divoké. Penalta v závěru už nic neřešila. Musím pochválit Michala Škařupu, který naskočil do základu místo Patrika Sencoviciho a přesto, že se to dozvěděl až před zápasem, zahrál velice dobře a korunoval to i gólem," zmínil se Radim Žingor.

„Očekával jsem z naší strany trošku větší bojovnost jednotlivců. Poté, co jsme prohrávali 0:1, se naše hra zlepšila. Ústí ale mělo lepší pohyb, jsou to mladí kluci. Nedá se ale říct, že by nás nějak přehráli. Dávali góly po našich hrubých chybách, kterých jsme se měli vyvarovat," mrzelo Pavla Hoška.

TJ Sokol Ústí – FC Želatovice 3:1 (1:0)

Branky: 21. Škařupa, 71. Maléř, 88. Bezděk z pen. – 76. Kovařík.

Rozhodčí: Kološ – Kašpar, Hubený. ŽK: Orava – D. Bernard, Němec, Dlouhý. Diváci: 100.

Ústí: Urbášek – Bezděk, Pavel Sencovici, J. Smolka, Šnejdrla – Černotský, Pančochář, Žingor ml., Škařupa – Orava (90. Holoubek), Maléř (88. Vladik). Trenér: Radim Žingor st.

Želatovice: Čech – D. Bernard (84. Bernhauer), Dlouhý, Němec, Zehnálek – Calábek, Jiří Jemelka, Matušík, T. Čtvrtníček (67. Stokláska) – Kovařík, Mackovík. Trenér: Pavel Hošek.