Divizní Přerov zavítá na jižní Moravu, kde se v neděli od 17 hodin utká s týmem TJ Nedachlebice.

„Bereme to jako první soutěžní utkání v roce a přistoupíme k tomu s maximálním výkonem. Věřím, že to kluci zvládnou, i když podle mých informací jsou Nedachlebice, přestože hrají I. A třídu, velice dobré mužstvo. My jsme se s klukama o tom zápase bavili a věřím, že k tomu všichni přistoupí maximálně a že postoupíme," prohlásil od letošní sezony nový muž na přerovské lavičce Petar Aleksijevič.

V případě vítězství se jeho tým může těšit na první kolo a domácí souboj s Vyškovem.

Trenér, který nahradil Richarda Švehlíka, je s letní přípravou spokojen.

„Co se týče přípravy i kádru, probíhá všechno v naprostém pořádku. Atmosféra je zatím pozitivní, z kluků mám dobrý pocit a věřím, že se každým tréninkem posouváme dopředu," říká Aleksijevič, jehož svěřenci mají v nohách jeden přípravný zápas proti Želatovicím, který vyhráli 4:0.

Do Přerova se vrátil Michal Koutný, který hostoval v Kozlovicích. Z Vyškova přišel Lukáš Koláček.

„Je to mladé mužstvo, které má ale ve svém středu i zkušené hráče, kteří tu už působili. Je to takový dobrý mix zkušeností a mládí," pochvaluje si kádr Aleksijevič.

Nováčka kraje čeká Valmez

Nováček krajského přeboru z Ústí u Hranic se může v neděli od 10.30 těšit na domácí souboj s divizním Valašským Meziříčím.

„Bude to naše první utkání a my to nebudeme brát jako zápas, který vyloženě musí nějak dopadnout, protože jsme pořád ve fázi přípravy," říká trenér Ústí Radim Žingor.

„Pro nás bude prioritní první zápas krajského přeboru proti Litovli," konstatoval kouč, který chce v nové sezoně spoléhat především na hráče, kteří si postup sami vybojovali.

Ústí mělo impozantní sezonu, v I. A třídě neztratilo ani bod ,a proto trenér může stejnému kádru důvěřovat i pro nový ročník krajského přeboru.

„Budeme hrát ve stejné sestavě, v jaké jsme hráli jaro," prozradil trenér Žingor.

Právo startovat v předkole Poháru FAČR si Ústí vybojovalo díky vítěznému tažení pohárem Olomouckého kraje.

„Hráli jsme pět utkání, tři na podzim a dvě na jaře a podařilo se nám uspět," dodal trenér Radim Žingor.