„Od první minuty jsme byli fotbalovějším mužstvem, měli jsme větší procento držení míče a po první půli jsem pevně věřil, že utkání zvládneme," prozradil Deníku rapotínský kouč Roman Maňka.

Svou převahu navíc domácí celek vyjádřil i gólově, když se již ve 14. minutě trefil po rohovém kopu hlavou Martin Kocourek, který prodloužil balón na vzdálenější tyč do sítě.

„O půlce jsem přesto kluky v kabině nabádal, že se musíme mít na pozoru, stav jedna nula ještě nic neznamená. My jsme však do druhé části nastoupili, jako bychom vedli o pět gólů, přestali jsme pracovat, nikdo nechtěl bojovat a najednou jsme se dostali pod tlak soupeře. Sice jsme tam měli pár pasáží, kdy tam byly šance, ty jsme ale nevyužili," mrzí Romana Maňku.

Navíc ke konci zápasu přišel pro domácí příznivce doslova šok. Nejprve v 86. minutě gólman Šafař nedovoleně zastavil v šestnáctce šanci Matěje Řezáče a hosté kopali penaltu, kterou s přehledem proměnil Michal Baran.

„Náš gólman tam šel zbytečně do skluzu s protihráčem, těžko teď v návalu emocí hodnotit, jestli to opravdu byl faul nebo ne, ale soupeř se tímto dostal do hry. My jsme pak otevřeli hru, s cílem ještě zabojovat o tři body, ale po jedné akci jsme se nestačili vrátit a soupeř toho využil.

V 89. minutě se totiž do otevřené obrany dostal Tomáš Jura a jeho dalekonosná střela zhruba z pětadvaceti metrů skončila přesně u tyče – 1:2.

„Pro nás to je obrovské zklamání, byl to vyhraný zápas, který jsme zbytečně prohráli," povzdechl si závěrem Roman Maňka.

„Z mého pohledu to byl zápas dvou rozdílných poločasů. My jsme v tom prvním nebyli vůbec aktivní a čekali, co vymyslí soupeř. Rapotín byl na tom pohybově lépe, sbíral odražené balóny, tlačil se do šancí a z rohu dal i takový jednoduchý gól," přidává své postřehy kouč Kojetína Marek Ševeček.

„Druhou část už jsme byli aktivnějším mužstvem, měli daleko více míč na svých kopačkách, ale zatím stále nemáme takovou kvalitu vpředu, abychom se dokázali ve vápně prosadit. Domácí pak hrozili z brejků, ale své šance nevyužili a my jsme to potrestali. První náš gól byla jasná chyba rapotínského gólmana, po které následovala penalta, ten druhý, to byla opravdu krásná střela z dálky," říká dále Marek Ševeček.

„Těžko asi budu dnes tvrdit, že to bylo zasloužené vítězství, ale zkrátka jsme měli více štěstí," dodal kojetínský kouč.

TJ Jiskra Rapotín – SK Kojetín-Koválovice 1:2 (1:0)

Branky: 14. Martin Kocourek – 86. Baran (pen.), 89. Jura. Rozhodčí: Svozil – Jelínek, Vedral. ŽK: Michal Kocourek – Jura, Javořík. Diváci: 130.

Rapotín: Šafář – Vicenec, Strnad, Šlesinger, B. Hudec – Indra, Valenta, Martin Kocourek, Maňka – Michal Kocourek, Březina. Trenér: Roman Maňka.

Kojetín: Gajdoš – Panák, Jura, Dočkal, Šafránek – Rybovič, Kantor, Javořík, Řezáč – Bělaška (78. Večerka), Baran. Trenér: Marek Ševeček.