Utkání se mohlo vyvíjet úplně jiným směrem, kdyby ve 14. minutě za už překonaného domácího gólmana Sohlicha nezaskočil na brankové čáře Obrtel, který vyhlavičkoval střelu Jurečky.

Platilo tak pravidlo „nedáš-dostaneš". O pouhé tři minuty později totiž kapitán a zároveň hrající trenér domácích Stoklásek krásně vyslal Němčáka, jenž umístěnou střelou z levé strany poslal svůj tým do vedení.

Šternberk tak v půli prohrával 1:0 a kouč Sklenář sáhl k málo kdy vídané změně, když do druhého dějství poslal na trávník hned tři čerstvé hráče.

„Chtěl jsem hru oživit, ale také prostřídat, aby si v posledním utkání zahráli všichni hráči. Jsou na tom prakticky výkonnostně stejně, takže nebyl problém střídat jednoho za druhého," vysvětlil.

Nejdůležitějším okamžikem ve druhém dějství byl v 60. minutě faul domácího Pospíšila na unikajícího Hlaváčka, po které viděl stoper Troubek červenou kartu. K nařízené volnému přímému kopu se postavil Novosad a orazítkoval břevno Sohlichovy svatyně.

Hosté však měli stále půlhodinu na to, aby s vývojem utkání něco udělali. Přebrali iniciativu na hřišti, ale nevytvořili si jedinou vyloženou šanci. To Troubečtí spoléhali na brejky a jeden takový se jim šest minut před závěrečným hvizdem podařilo zakončit. Akci dva na dva vyřešili precizně, narážečkou na jeden dotek, po které se Gregovský objevil sám před gólmanem a elegantním lobem pečetil vítězství domácích.

„Přestože bylo velké vedro, tak jsme si poslední zápas chtěli všichni užít, zahrát si dobrý fotbal a zvítězit, což se nám podařilo. Bylo to hodně fyzicky náročné, ovšem kluci odvedli super výkon. Hlavně po tom vyloučení jsme si museli sáhnout až na dno," spokojeně konstatoval hrající kouč Troubek Lumír Stoklásek.

Přestože Šternberk má v konečném pořadí krajského přeboru o deset bodů více než Troubky, s výkonem v závěrečném utkání sezony kouč Oldřich Sklenář být spokojen nemohl.

„V posledních zápasech hrajeme strašně, nedáme si ani snadnou přihrávku na deset metrů. Navíc kazíme vyložené šance, a tím pádem nemáme vůbec nic ze hry. Domácí vyhráli zaslouženě, v deseti nás přehráli," dodal trenér Šternberka.

FK Troubky – FK Šternberk 2:0 (1:0)

Branky: 17. Němčák, 84. Gregovský.

Rozhodčí: Zavřel – Slota, Kubec. ŽK: 37. R. Haviernik – 37. Jurečka, 73. Kymlička. ČK: 60. Pospíšil (Troubky). Diváků: 157.

Troubky: Sohlich – J. Haviernik, Pospíšil, Čevela, Obrtel – Brázda (63. Petráš), R. Haviernik (85. Mlčoch), Stoklásek, Jakubec – Němčák, Gregovský. Hrající trenér: Lumír Stoklásek.

Šternberk: Vytřísal – Havlík (46. T. Sklenář), Novosad, Frieb, Kymlička – Hlaváč (46. Vinkler), Tomanec, Valter (46. Coufal), Jurečka – Vojtášek, Hlaváček. Trenér: Oldřich Sklenář.