Úvod patřil jednoznačně Přerovanům. Už po dvou minutách hry rozradostnil šedé ochozy stadionu dalekonosnou pumelicí Václavíček. Vstřelený gól domácí hráče nabudil. Po brance volal i průnik Koutného, avšak ten byl v pokutovém území atakován, ale bez odezvy ze strany sudího.

Domácí však se dočkali brankové satisfakce, když se prosadil průbojný Kyselák. Pro Indiány bylo komplikací vynucené střídání Matušoviče, který po souboji s Mrázkem musel opustit hřiště.

„Vycházela nám taktika vysokého presinku. Získávali jsme vepředu míče a svou herní převahu jsme také korunovali dvěma brankami," zmínil s průběhem duelu spokojený Richard Švehlík, trenér 1.FC Viktorie Přerov.

Hosté posléze začali o sobě dávat vědět. Hlavní nebezpečí plynulo z jejich dobře zahrávaných standardních situací. Do přestávky se už skóre nezměnilo.

„V kabině jsem hráčům řekl, že musíme pokračovat v stejné taktice a výkonu jako tomu bylo v první půli. Bohužel už jsme tak kvalitně nehráli," přiznal domácí lodivod.

Havířovské vrátil do hry ranou z dobrých dvaceti metrů Wojnar. Viktoriáni sázeli na brejky, ale když si už šanci vytvořili, tak ji trestuhodně zahodili jako v případě Koutného či střídajícího Zaorala.

Skóre se už nezměnilo. Tři body zůstali k radosti Přerovských doma. „Za část prvního poločasu zaslouží pochvalu všichni. Za ten druhý Václavíček s Mikou v záloze. Před Hýbnerem v obraně, který nastoupil po pauze způsobené zraněním, smekám. Své si odehráli i Netopil se Zimčíkem. Myslím si, že to bylo naše zasloužené vítězství," dodal spokojený Švehlík.

„Musíme litovat první dvacetiminutovky, která rozhodla. Jsem rád, že kluci potom bojovali, chtěli se rvát o výsledek. I když byl druhý poločas v naší režii, na body jsme nakonec bohužel nedosáhli," zhodnotil počínání svého týmu hrající trenér Indiánů Miroslav Matušovič.

O další mistrovské body bude Viktorie bojovat nadcházející neděli, a to od 10.15 na hřišti opavské rezervy.

1.FC Viktorie Přerov – MFK Havířov 2:1 (2:0)

Branky: 2. Václavíček, 19. Kyselák – 51. Wojnar. Rozhodčí: Bartoň, Hanák, Mikula. ŽK: Mika, Netopil – Valla. Diváků: 120.

1. FC Viktorie Přerov: Švéda – D. Hrabal (55. Dostál), Hýbner, Netopil, Zimčík – Václavíček – Koutný (90. Bubeník), Mika, Kyselák – Mrázek (57. Hrušák), Baran (55. Zaoral). Trenér: Richard Švehlík.

MFK Havířov: Svatoš – Večeřa, Babič, Wojnar, Vagner – Brtus, Zupko, Matušovič (20. Vachtarčík), Klejnot (46. Zavadzan) – Forster, Valla (77. Osvěčík). Hrající trenér: Miroslav Matušovič.

Nove Přerovsko - videoobrázek