Po krátkém přivítání předsedou OFS Romanem Páralem a úvodním slovu Pavla Vrby došlo na neformální besedu, při které nový trenér české reprezentace ochotně zodpověděl při téměř dvě hodiny trvající besedě na desítky dotazů týkající se jeho fotbalové kariéry, trenérské práce v klubech či jeho nové práce u národního týmu.

Vzpomenuty byly jeho začátky ve fotbalových Přerovských strojírnách, kde v roce 1994 končil svoji fotbalovou kariéru a začal v klubu KMK Přerov trénovat mládež za vedení paní Joslové, která tento klub vedla spolu s Oskarem Gaierem.

S nadšením také vzpomínal na svoje angažmá v nedalekém Prostějově, který hrál tou dobou druhou nejvyšší soutěž a na nezapomenutelná derby se sousední Olomoucí. Řeč byla i o přerovských prvoligových odchovancích.

„Filip Novák mě svým způsobem zaujal, a i když mu nevyšel zápas Jablonce s Plzní, kdy byl vyloučen, tak dokazoval, že je to velmi zajímavý levý obránce, moderní a velmi silný v útočné fázi. Co se týká Honzy Navrátila, tak jsme dokonce v jednu chvíli o něm v Plzni uvažovali jako o případné posile, protože dokáže hrát zleva i zprava, pod hrotem a má zajímavý pohyb, ale nakonec z toho angažmá sešlo z důvodu návratu Petrželi z Německa," pověděl Pavel Vrba.

Nezapomněl také na Tomáše Josla.

„Joslíka znám velmi dobře, protože za mého působení na Slovensku hrál ligu v Prešově a po přestupu do Jihlavy hrál i proti Plzni a musím říci, že oba zápasy mu vyšly. Zvlášť v tom druhém hrál opravdu dobře," podotknul.

Řeč byla také o případné nové funkci trenéra Karla Brücknera v roli jakéhosi konzultanta či oponenta u národního týmu. Pavel Vrba také vzpomněl nabídky k trenérské práci v Saudské Arábii nebo Rusku a zmínil se také o činnosti hráčských agentů.

První zahraniční cestou nového kouče reprezentace bude v polovině ledna cesta do Londýna a návštěva zápasů Chelsea a Arsenalu, kde se setká s největšími oporami reprezentace Čechem a Rosickým.

Po prvních dvou přípravných zápasech reprezentace na jaře s Norskem v Praze a ve Finsku budou mít možnost přerovští fotbaloví fandové shlédnout českou reprezentaci pod vedením Pavla Vrby v květnovém přípravném zápase s Rakouskem, které by se mělo odehrát na Moravě.

Jan Pořízek