Žádná věda, spíše zábava! „Jelikož jsem trenér, učím kluky práci s míčem, tak jsem si řekl, že by nebylo od věci natočit video. Pak jsem viděl projekt Chance, tak jsem to zkusil. Bylo to z hecu, pro pobavení, nečekal jsem, že bych mohl vyhrát,“ usmívá se mladý kouč, kterého hodně ovlivnil futsal.

„Fotbal jsem hrál na nějaké třetí, čtvrté nejvyšší úrovni, takže takový lepší průměr. Vrcholu jsem však dosáhl ve futsale, čtyři roky jsem působil v mládežnických reprezentacích,“ představuje se Václavský.

A právě díky sálové kopané se naučil ovládat „kulatý nesmysl“ levou zadní.

„Futsal je skvělý doplněk, hlavně na techniku a práci s míčem pod tlakem,“ dodává.

Šimon Falta (vpravo) a Jakub Plšek na vánočním Finocupu 2017
Faltovy Vánoce? Prodej punčů, vítězný Finocup a sporttester

V trenéřině vidím svou budoucnost

Po konci studia na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci zanechal aktivního hraní a vrhl se na druhou stranu barikády.

„Přičichl jsem k trenéřině, tam teď vidím svou budoucnost,“ potvrzuje. Začínal v Sigmě, poté působil v Šumperku a nyní je součástí Volf Soccer Academy, kterou mimo jiné zaštiťuje i bývalý ligový útočník Zdeněk Klesnil.

Zakladatelem je Libor Volf, někdejší talent Olomouce, který svůj projekt rozjel například i v kanadském Vancouveru či africké Ugandě.

„V naší akademii se od ostatních tréninků chceme odlišovat zejména tím, že vše mladým klukům nejen teoreticky vysvětlíme, ale i perfektně ukážeme v praxi. Někde jsou sice zkušení trenéři, ale kvůli zdravotním problémům či stáří už nemohou s dětmi vše absolvovat. My ano,“ vysvětluje Václavský.

„A sázíme právě na zdokonalování takzvaných skills, tedy jednotlivých dovedností, převážně pak kontrolu balonu v maximální rychlosti,“ upřesňuje.

Z tohoto důvodu je jasné, že muž, který se věnuje i fitness, neměl problém s natočením videa složeného z fotbalových parádiček. Nožičky, patičky, přešlapovačky a následná střelba, to vše doplněné doprovodným letním hitem Despacito – tak vypadal vítězný počin.

Viděli jej však již Václavského mladí svěřenci? „Někteří asi jo, ale většina ještě sociální sítě nemá, takže jim to museli pustit rodiče. Ale to video není nijak zásadní, kluci mě vidí každý den na tréninku, takže už mě znají,“ uzavírá.


Vánoční Finocup 2017
Vánoční Finocup okořenili reprezentanti a mistr světa