„Teď už ty cíle budeme muset nějakým způsobem přehodnotit. Myslel jsem, že ty zápasy budeme zvládat, ale dostáváme góly z brejku. Asi budeme muset začít hrát jinak,“ kroutil hlavou přerovský kouč Richard Švehlík.

Naopak hosté z Hranicka jsou zatím velice příjemným překvapením. S sebou do Přerova dovezli jádro svých fanoušků včetně bubnu a radost jim udělali po standardní situaci ve 12. minutě, skóre otevřel Erik Hrabovský.

Parádní formu potvrdila mladá posila Všechovic z Valašského Meziříčí ve 38. minutě. Přerovský kapitán Václavíček nejprve v obrovské šanci přestřelil, na druhé straně Hrabovský po brejku svým pátým gólem ve čtvrtém zápase zvýšil už na 2:0. Mizérie Viktorky se v tu chvíli dala krájet.

„Já bych se pořád opakoval. Nejsme schopni vyřešit finální fázi, uděláme chybu a dostaneme gól. Dnes jsme ze tří střel dostali dva góly, soupeř něco měl až v závěru, kdy chodil do otevřené obrany. Asi musíme ten kádr ještě doplnit a udělat změny, nefunguje to,“ uznal Richard Švěhlík.

Přerované měli po celý zápas míč na svých kopačkách více, chybí ale kvalita ve vápně. To se nezměnilo ani ve druhém poločase. Nejblíže brance byli paradoxně po obranném zákroku hostů, míč však před vlastním gólem zachránila tyč všechovické svatyně.

„Nechci klukům něco vyčítat, dnes jsme si řekli, že na soupeře vletíme, ale ono to bylo naopak. To mě trošku zklamalo. O poločase jsme si něco řekli, vytvořili tlak, ale to by si soupeř ten gól musel asi dát sám. A málem dal,“ trpce se pousmál trenér Přerova.

Tatran si tak po třech remízách připsal první výhru v základní hrací době a posunul se na páté místo tabulky.

„Chtěli jsme trošku změnit rozestavení, protože po třech remízách už nás to trošičku štvalo. Jeli jsme pro tři body a věřili jsme si, protože i v ostatních zápasech jsme měli na to vyhrát. Dnes se celý mančaft koncentroval na to, abychom nedostali gól, kluci plnili to, co měli,“ byl spokojen lodivod Všechovic Zbyněk Vinklar.

„Zkusili jsme hrát trošičku více zezadu, čekali jsme, že Přerov bude nucen více útočit. Chtěli jsme hrát na brejky, což se nám podařilo,“ uzavřel Vinklar.

1. FC Viktorie Přerov – Tatran Všechovice 0:2 (0:2)

Branky: 12. a 38. Hrabovský.
Rozhodčí: Heger – Perutka, Dorušák. ŽK: T. Chuda – Hrabovský. Diváci: 150.

Přerov: Machalický – Grečmal, D. Hrabal, Bogdaň (75. T. Chuda), Bubeník – Václavíček – Tomek, Rybka, Bielko (69. Koutný ml.), Horák – Zimčík. Trenér: Richard Švehlík.
Všechovice: Kubját – D. Šindelek, Derych, Pavela, Sehnálek – Rolinc, Plešek, D. Kuchař, J. Šindelek (89. Šigut), Dluhoš (65. Hulman) – Hrabovský (75. Novotný). Trenér: Zbyněk Vinklar.