Do kádru Přerova pro poslední přípravné utkání přibyly dvě nové tváře, Ourada a Blažkovský. Hlavně od druhého jmenovaného si Viktoriáni v nové sezoně slibují velké věci. A hlavně góly. Tomáš Blažkovský v minulém ročníku krajského přeboru nastupoval právě za béčko HFK, kde ukázal, že branky rozhodně dávat umí.

„Blažkovský je po nemoci, tak se do hry zapojil zatím jen na třicet minut, aby se s kluky seznámil. Pro nás to bude určitě posílení do útočných řad, kde jsme potřebovali hráče jeho typu," je trenér Přerova Aleksijevič spokojen s novou akvizicí.

Olomoucký celek má ve svém středu také jednu velkou ofenzivní posilu. Je jí Marek Heinz, který v předešlém přípravném klání nastřílel na půdě Hranic hattrick. Také v sobotním utkání v Přerově byl nejlepším hráčem na hřišti. Branku tentokrát sice nedal, na konečných pěti trefách Holických měl ale lví podíl.

„S výsledkem jsem spokojený, ve druhé půli naše hra měla hlavu a patu, vyhráli jsme zaslouženě. Za týden už nás čeká Uničov, a to bude jiný soupeř. Nebudu hodnotit jednotlivce, ale umění Marka Heinze jde prostě pořád vidět," chválil hvězdu hostů trenér 1. HFK Olomouc Oldřich Machala.

První branka duelu padla v polovině prvního poločasu, kdy se po Heinzově nabídce prosadil Danis. Viktorka dokázala do odchodu do kabin srovnat. Po faulu na Kyseláka zahrával Ondřej Václavíček penaltu a nemýlil se. Slibný výsledek 1:1 však Přerovští udržet nedokázali. Vedení zařídil Olomouci Šteigel a o chvilku později se prosadil Buček. Deset minut před koncem se pak po Heinzově akci prosadil v minulé sezoně ještě přerovský Jan Tögel. Na konečných 5:1 zvyšoval v závěru svou druhou brankou v zápase Danis.

„Zápas jsme odehráli celkem dobře do zhruba pětašedesáté minuty. Po tutové šanci, kterou jsme neproměnili, jsme pak hodně prostřídali a dostali jsme čtyři branky. Řekl bych, že výsledek je příliš krutý. Nejsem za výsledek rád a určitě mě štve, že jsme prohráli tak vysokým rozdílem, ale v nejsilnějším složení jsme dokázali hrát dobrý fotbal," řekl k utkání Petar Aleksijevič.

Nepříliš dlouhou letní přípravu svých svěřenců hodnotí vesměs pozitivně. „Za krátkou dobu, kterou jsou vlastně tři týdny přípravy, jsem spokojen s tím, že jsme si udělali obrázek, jak chceme, aby naše hra v nadcházející sezoně vypadala. Jsem rád, že hráči, kteří přišli, týmu pomohou. Zapojili jsme i mladé hráče, kteří ukázali, že mají nadání. Máme na to, abychom vytvořili silný kolektiv," věří kouč Přerova.

Viktorii v sobotu čeká vstup do divizní skupiny D na půdě Blanska. Důležitosti prvních soubojů je si přerovský lodivod vědom. „Los máme docela náročný, Blansko bude patřit do špičky soutěže, stejně tak Havlíčkův Brod, který špici minulou sezonu hrál. První zápasy hodně ukážou, na soutěž se ale těším, věřím, že si z přátelských utkání vezmeme ponaučení a kolektivním a disciplinovaným přístupem můžeme udělat úspěch," přeje si Aleksijevič.

1. FC Viktorie Přerov – 1. HFK Olomouc 1:5 (1:1)

Branky: Václavíček (pen.) – Danis 2, Šteigl, Buček, Grézl.

Přerov: Sohlich – Dlouhý, Koláček, Bogdaň, Bubeník – Koutný, Ondřej Václavíček, Hrušák – Pavelka, Kyselák, Havlíček. Střídali: Ourada, Blažkovský, David Hrabal, Hýbner, Zimčík, Kytlica. Trenér: Petar Alexijevič.

1. HFK: Mucha – Kováč, Kotouč, Lysoněk, Šteigl – Tögel, Buček, Kucharčuk, Danis – Heinz, Šuba. Střídali: Rozsíval, Hornich, Štěpánek, Grézl, Neuer. Trenér: Oldčich Machala.

Soupiska 1. FC Viktorie Přerov

Brankáři: Dominik Neoral (1991), Lukáš Sohlich (1992)

Obránci: Petr Bogdaň (1984), Jan Bubeník (1994), David Hrabal (1989), Roman Hýbner (1988), Radim Kopecký (1985), Lukáš Koláček (1983), Robin Petráš (1996), Michal Zimčík (1994)

Záložníci: Michal Baran (1993), Lukáš Dlouhý (1996), Tomáš Hrušák (1993), Michal Koutný (1989), Ondřej Kyselák (1996), Tomáš Kytlica (1996), David Pavelka (1993), Ondřej Václavíček (1987), Lukáš Mika (1993)

Útočníci: Ondřej Havlíček (1996), Daniel Navrátil (1992), Lukáš Zaoral (1993), Tomáš Blažkovský (1993)

Změny

Přišli: Koláček (host. MFK Vyškov), Koutný (návrat z host. FK Kozlovice), Dlouhý, Havlíček, Kytlica, Petráš (všichni z dorostu), Baran (návrat z host. Stítež n. B.), Blažkovský (host. 1. HFK Olomouc)

Odešli: Tögel (konec host. 1. HFK Olomouc), Dostál (přerušil činnost ze zdravotních důvodů), Václavíček (konec host. Újezdec), Chuda (host. Želatovice)

Trenér: Petar Aleksijevič

Asistent trenéra: Petr Bogdaň

Vedoucí mužstva: Jaroslav Koláček

Masér a kustod: Luděk Hróz