Kojetínští hráči museli k zápasu dorazit o půl hodiny dříve, protože jim trenér Matějka hodlal před utkáním promluvit do duše kvůli špatnému výkonu v minulém kole a jeho slova evidentně hráče nabudila.

Slavoj před týdnem prohrál 2:4 s rezervou HFK Olomouc a trenér Roman Matějka si pro hráče připravil důrazný proslov.

„Po utkání na HFK jsem byl nespokojený s přístupem, tak jsem si hráče svolal k pohovoru a zabralo to. Od první minuty kluci jezdili. Chtěli kombinovat a nebáli se přitvrdit ani v soubojích," nešetřil chválou Matějka.

Jeho týmu na soupeře opravdu vletěl a už po pár desítkách vteřin vedl 1:0, když Axamit využil špatného odkopu brankáře Vytřísala a poslal míč do prázdné brány.

Pro Šternberk, který se už několik kol trápí, šlo o těžkou ránu.

„Už jsme to chtěli konečně prolomit, ale vždycky se něco takového semele. Už tomu fotbalu přestávám rozumět," usmál se trpce nad laciným gólem šternberský kouč Milan Schmidt.

Po deseti minutách Kojetín přidal druhý gól zásluhou Libora Bosáka, který se přesně trefil z hranice pokutového území.

Ten samý hráč pak těsně před přestávkou po individuální akci zvýšil na 3:0 a osudu zápasu bylo rozhodnuto.

„Byli jsme jasně aktivnější. Šternberk přijel bránit, ale rychlým gólem jeho taktika vzala za své," všiml si trenér Kojetína Matějka.

Hosté ze Šternberka ve druhé půli přidali a hru trochu vyrovnali, na zdramatizování zápasu to však nestačilo.

„Ve druhém poločase začal Šternberk hrát, ale musím pochválit naši defenzivu. Až na jednu šanci jsme soupeři do ničeho nepustili," pochvaloval si Matějka.

Zmíněnou šanci Šternberka měl na začátku druhé půle Hlaváč, ale domácí brankář Gajdoš proti jeho zakončení zblízka vytáhl skvělý zákrok.

Šternberk si tak z Kojetína odvezl porážku 0:3 a z posledních pěti zápasů dokázal získat jediný bod

„Už to začíná být kritické. Tabulka je špatná a jsme trochu pod psychickým tlakem," přiznal Milan Schmidt.

„Fotbal nehrajeme špatný, ale děláme osobní chyby, které naši soupeři trestají. Snad to vyjde příště proti Šumperku," neztrácí víru šternberský kouč.

FK Slavoj Kojetín-Koválovice – FK Šternberk 3:0 (3:0)

Branky: 2. Axamit, 10. a 44. Bosák. Rozhodčí: Polanský – Svozil, Dokoupil.

Kojetín: Gajdoš – Peřina, Machů, Polách, Panák – Lízal (70. Řezáč), Axamit, Flora, Cibulka – Bosák (83. Zezula) – Galetka (80. Jarmer). Trenér: Roman Matějka.

Šternberk: Vytřísal – Novosad, Kymlička (46. Koryťák), Tomanec, Coufal – Vinkler, Kuba, Hlaváček, Zifčák – Hlaváč, Frieb. Trenér: Milan Schmidt.

ONDŘEJ KAŠLÍK