Předposlední šesté kolo Zimního turnaje 1. FC Přerov v kopané mohlo rozluštit tajenku, kdo se stane celkovým vítězem turnaje. Tajenka však rozluštěna nebyla, protože muži 1. FC Přerov si neporadili se staršími dorostenci stejného klubu.

V poločase sice papírově silnější družstvo vedlo, když z penalty prostřelil Petráš gólmana Judase. Ovšem po změně stran gradoval dorostenecký slušný výkon a zlepšení se projevilo i v brankovém efektu. Vyrovnával Machač, penaltu proměnil Táborský, a protože druhý poločas chytající Bělík za svá záda míč nepustil, zrodilo se vítězství 2:1. Trenér Lubomír Ditrich sportovně pogratuloval vítězům s poznámkou: „Čekal jsem kvalitnější výkony od střídajících do druhé půle.“ Kouč vítězů Pavel Koral neskrýval spokojenost: „Je to pro nás dobře. Pro nastávající polovinu sezony se musíme naučit vyhrávat jako tým.“

V dalších utkáních pokračovaly Kozlovice v nepřesvědčivých výkonech, tentokrát neuspěly s Nezamyslicemi 3:4 (3:2). Nepomohl ani hattrick Stoklásky. Za vítěze se trefili Oulehla 2, Holub a Štvrtecký.

Újezdec nestačil na Kostelec a prohrál také 3:4 (1:3), za poražené skórovali Přikryl, Vyskočil a Štěpánek. Za Kostelec Kiška 2, Braňák a Horák.
Tři body si připsali i starší dorostenci Prostějova za vítězství 2:1 nad Tovačovem. Ten sice vedl v prvním dějství brankou Labounka, ale po změně stran to byli Matula a Homola, kteří zařídili zvrat v souboji.

Tabulce kanonýrů vévodí trojice šestibrankových Kiška (Kostelec), Kuba (Kozlovice) a Šmíd (starší dorost Prostějova), na ně se mohutně dotahuje dvojice s pěti trefami do černého Dohnal (Kostelec) a Táborský (1. FC Přerov st. dorost).

Poslední kolo samozřejmě vyřeší rébus, kdo vystoupí na pomyslný Olymp. A variant se nabízí několik. Ovšem jedno je jasné, vítězem se mohou stát už jen týmy pořadatele turnaje a v určité situaci jim jejich pořadí mohou ještě ovlivnit i Nezamyslice, i když ty by díky minitabulce nárok na vítězství neměly. Nechme se tedy překvapit, co nám přinese následující poslední víkendové kolo turnaje.

Sobotní program otevře souboj Nezamyslic s Újezdcem (10 hodin), potom nastoupí muži 1. FC Přerov proti Kozlovicím (12 hod.), dále je na pořadu utkání Kostelec - Tovačov (14 hod.) a vše se rozhodne v závěrečném klání posledního kola mezi staršími dorostenci 1. FC Přerov a Prostějova (16 hod.).

Je dobře, že je o co hrát. Více informací k turnaji najdete na stránkách www.fcprerov.cz.

Přípravné zápasy

Mladší dorostenci 1. FC Přerov porazili v přípravě 1. SK Prostějov 4:3 (1:1) brankami Martínka, Navrátila, Janováče a Chudy. Áčko starších žáků neuspělo v Uničově. Prohrálo 1:2 (0:2), autorem jediné branky Přerova byl Chuda. O něco lépe v Uničově uspěli mladší žáci A. V poločase sice prohrávali 0: 1, ale ve druhém dějství zařídil Baculák konečnou remízu 1:1.

Ženy

Ženy se zúčastnily v sobotu mezinárodního turnaje v rakouském Obergrafendorfu. Základní čtyřčlenou skupinou prolétly jako nůž máslem. Pak se stroj jemně zadrhnul v souboji s domácím týmem o finále. Bezbranková remíza v normální hrací době určila exekuci pokutových kopů.

Tam měly pevnější nervy ženy 1. FC Přerov a finále už bylo jednoznačnou záležitostí. Vítězstvím 5:1 potvrdily Přerovanky dobrou formu a do vitríny si mohou uložit další trofej. Na úspěchu se podílela děvčata Hanáková, Lexová, Drahníková, Mokrušová, Kopečková, Novodomská a Glozygová.

Trenér Josef Venský k turnaji řekl: „Z kádru můžu pochválit brankařku a dvě mladá děvčata, a to Kopečkovou a Novodomskou, které svým výkonem dobře zapadnou do kádru. Předvedli jsme dobrý fotbal a pořadatelé nás pozvali i na letní turnaj, který se odehraje v červnu.“

Aby toho nebylo málo, tak na neděli si tým žen naplánoval ještě domácí přátelské střetnutí s Holešovem. Zde byla lepší hostující děvčata, která zvítězila 4:3.