Nejsledovanější zápasy se budou hrát nejspíš v Hranicích a v Kozlovicích, kde diváci mohou zajít na prestižní derby.

Hranice přivítají v sobotu v divizním souboji Ústí. Obě obce dělí sotva pět kilometrů.

Zatímco Ústí bylo v uplynulé sezoně páté, Hranicím patřila až třináctá příčka. Hosté tedy budou mírným favoritem.

„Bude to určitě vyhecované a hráči budou chtít předvést maximum. Zápasu v Hranicích ale nepřikládám až tak důležitou váhu. Z mého pohledu začíná soutěž až první srpnový víkend. Do té doby musíme úspěšně konsolidovat sestavu,“ konstatoval trenér Ústí Libor Skopalík.

Podobně prestižní zápas budou hostit v neděli Kozlovice, kde se představí nedaleký rival z Přerova, jenž se vrátil z krajského přeboru zpět do divize.

„Vítěz nastoupí v prvním kole proti Znojmu, což je velmi přitažlivý soupeř, který by přilákal řadu příznivců. V Kozlovicích to navíc bude derby, takže to bude vyhecované a hráči budou mít zvýšenou motivaci. Kluci se mezi sebou znají a nikdo nebude chtít prohrát,“ má jasno kouč Viktorky Přerov Richard Švehlík.

„Na startu sezony nám fanoušci budou muset odpustit nějaký ten technický nedostatek ve hře, protože hráči ještě nejsou v top formě. Po stránce nasazení by ale mělo být na každém hráči vidět maximum. Věřím, že to bude atraktivní, pro nás všechny to má obrovský náboj,“ doplnil.

Šumperk jede do Olešnice, Nové Sady hostí Rýmařov

Bez zajímavosti nebudou ani zbývající dva sobotní souboje. Divizní Šumperk bude hrát na půdě Olešnice. Outsider loni ovládl olomoucký okresní přebor a ve finále poháru KFS nečekaně porazil Konici z I. A třídy. Proto má nyní možnost v MOL Cupu vyzvat dokonce soupeře z divize.

„V Olešnici bude startovat velmi podobná sestava, která hrála ve středu proti Mohelnici. Soupeř zápas pojme svátečně a bude namotivovaný. Kvalita by měla být na naší straně, ale podcenit je nemůžeme, jsou tam také dobří hráči,“ řekl trenér Šumperku Bohdan Hecl po posledním přípravném utkání, které Šumperk nečekaně s Mohelnicí prohrál 0:1.

„Tlačím klukům do hlavy, že nás tam nečeká nic jednoduchého. My nejsme klub, který má v MOL Cupu velké cíle. Nicméně teď chceme uspět, abychom si v dalším kole mohli zahrát s Uničově, co by bylo zajímavé utkání i pro diváky,“ dodal Hecl.

Do poháru zasáhnou v sobotu také Nové Sady. Před svými fanoušky se poměří s Rýmařovem z MSFL.

„Bude nám chybět několik hráčů, ale příležitost dostanou jiní. Žádné přehnané ambice v poháru nemáme, ovšem chceme odvést poctivý výkon jako obvykle a zkusíme vyhrát,“ prohlásil trenér Petr Mrázek.

Program MOL Cupu

Sobota, 14.30: Olešnice (I. B třída) – Šumperk (divize)
16.00: Hranice (div.) – Ústí (div.)
17.00: Nové Sady (div.) – Rýmařov (MSFL)

Neděle, 17.00: Kozlovice (div.) – Přerov (div.)