Domácí nastoupili do utkání aktivněji a prvních deset minut nepustili fotbalisty Troubek z jejich poloviny. První branka přišla ale až v 21. minutě, kdy Jan Bednář překonal z přímého kopu nejen zeď ale i brankáře Troubek Petra Bělíka.

Do konce poločasu hru ovládala především Konice, v šanci se několikrát objevil především Martin Schön, ale nepřesné střely nenašli soupeřovu bránu, a proto byl stav po pětačtyřiceti minutách 1:0.Konice (v červeném) vs. Troubky

S novým poločasem přišel i nový brankář Troubek, zraněného Bělíka nahradil Frehar. Změnil se i přístup hostů ke hře , kteří začali aktivněji napadat a útočit. Hned v 48. minutě přihrál Jaroslav Němčák úplně volnému Kučerovi a ten neomylně zakončil za záda golmana Kmecíka.

Vyrovnaný stav nezůstal moc dlouho. Už po sedmi minutách se balon po rohovém kopu odrazil k Bednářovi, který si tvrdou střelou připsal druhou branku v zápase.

Fotbalisté Troubek zůstali zaskočeni a již nedokázali Konici gólově odpovědět. V 69. minutě poslal Rus balón do chumlu před bránou hostů, kde se nejdříve zorientoval Směták a upravil na konečných 3:1 pro Konici.

„Potřebovali jsme vyhrát a vyhráli jsme. Body jsou pro nás důležité, ale nejsem spokojený s hrou Konice. Nedokážeme nebo nechceme se dostat do šestnáctky, odtud se dávají góly. To je naše největší chyba, na kterou doplácíme.. Dneska jsme sice dali tři branky, ale dvě byly ze standardních situací, takže jen jedna ze hry, a to je strašně málo,"okomentoval hru svých svěřenců trenér Konice Roman Jedlička.

„Domácí hráli velice dobře. Rozhodla už ta první branka, kdy brankář čekal u tyče a míč mířil doprostřed brány. Takové góly nemůžeme dostávat. Ve druhé polovině jsme se zvedli, vyrovnali na 1:1. Bohužel jsme to nedokázali udržet déle. Druhý gól byla nádherná střela do šibenice a bylo prakticky po zápase," zhodnotil utkání kapitán hostů Lumír Stoklasem.

Sokol Konice A – FK Troubky 3:1 (1:0)

Branky: 21. a 55. Bednář, 69. Směták – 48. Kučera. Rozhodčí: Válek – Chládek, Hampl. ŽK: Kořenovský – Obrtel

Konice: Kmecím – Rus, Klobáska, Řehák, Růžička (80. Malínek) – Cetkovský, Bednář, Novotný, Kořenovský – Směták, Schön. Trenér: Roman Jedlička

Troubky: Bělík (46. Frehar) – Haviernik J., Vala, Pospíšil, Obrtel (66. Brázda)- Petráš, Havierník R., Stoklásek, Stískal, Kučera – Němčák. Trenér: Miroslav Polášek