Uplynulý ročník jste zakončili na sedmé příčce. Jaké pocity ve vás kolují po tomto umístění?

Sedmé místo je pro mě zklamáním. Už jen proto, že jsme dokázali přezimovat jako třetí. Můj cíl byl skončit na pátém místě, což bylo velmi reálné, jenže jarní část nám opravdu nevyšla.

Čím si vysvětlujete nezdar po zimní přestávce?

Současný kádr dle mého názoru kvalitu má. Za každou cenu se ale musí změnit přístup hráčů k utkáním, zejména pak koncentrace některých z nich. Často dochází k určitému uspokojení, hlavně po vyhraném zápase. To byl zároveň hlavní problém jara, kdy jsme nedokázali navázat na vítězné utkání další výhrou. V našem projevu mi kolikrát chybělo to pomyslné „srdíčko" a větší hlad po vítězství, když se zrovna nedařilo.

Co vás naopak v uplynulém ročníku potěšilo?

Abych hráčům pouze nekřivdil, musím říct, že několikrát jasně ukázali, že dokážou porazit kohokoliv ze soutěže. Když hráli podle předepsaných not, aktivně a měli chuť do zápasu, sami se přesvědčili, že umějí předvést atraktivní fotbal. Taky musím konstatovat, že jsme získali snad historicky druhý nejvyšší počet bodů v jedné sezoně.

Vaším nejúspěšnějším střelcem byl podle očekávání Ladislav Dlouhý se šestnácti zásahy…

S podzimním návratem Ladislava Dlouhého, jakoby do týmu přišla i herní pohoda. Laďa začal střílet důležité branky a byl tahounem. Samozřejmě to ale nebylo pouze o něm. Důležité góly zaznamenávali i další hráči. Laďovi se dařilo především na podzim, jarní část pak byla o něco slabší. Naštěstí jej zastoupili jiní kluci.

Neoddiskutovatelným pozitivem je fakt, že máte v kádru univerzální hráče, kteří v případě potřeby dokážou zaskočit i na jiných postech. Je možné, že se někteří přesunou na jiné pozice v sestavě už natrvalo?

Vzhledem k našim častým zraněním jsem za tuto skutečnost pochopitelně rád. Nicméně je potřeba tyto hráče stabilizovat tak, aby nastupovali na místech, kde se cítí nejlépe. Pro pohodu fotbalisty určitě není dobré, když se jeho pozice neustále mění.

Na jaro jste tým doplnil o Tomáše Lišku a Lukáše Kovaříka. Splnili roli posil?

Příchod Tomáše Lišky přispěl ke zkvalitnění hry v zadních řadách. Jde o velmi rychlého, technicky vybaveného fotbalistu, který dokáže vhodně podpořit útok. Škoda jen, že se v některých utkáních nechal tak trochu strhnout kolektivem.

Lukáš Kovařík je sice mladým hráčem, který přišel z nižší soutěže, ale rozhodně nepostrádá talent ani bojovnost. Umí vystřelit ze střední vzdálenosti, fyzicky i technicky je výborně vybavený. V konečném součtu tak pro nás byli oba hráči přínosem. Rozhodně mají budoucnost.

Jak bude probíhat příprava na novou sezonu? Na kdy plánujete její zahájení?

V zásadě bude letní příprava probíhat obdobně jako ty předešlé. Navíc se budu snažit zakomponovat nové prvky, nová cvičení, abych u kluků podpořil motivaci a oni tak neměli pocit, že trénují stále stejně. Samotné zahájení je naplánováno na čtvrtek 10. července, hned o víkendu odehrajeme první přípravné utkání v Chropyni. Celkem bude přátelských zápasů šest.

Uskuteční se nějaký pohyb v kádru? Jaká je vaše vize o jeho posílení?

Snažíme se do týmu přivést několik posil. Trochu totiž očekávám, že nám postup Kozlovic do divize zkomplikuje situaci. V této souvislosti je možné, že někteří naši hráči budou osloveni a dostanou nabídku hrát vyšší soutěž. Osobně bych si však stávající družstvo rád ponechal v nezměněném složení a do něj zakomponoval případné posily.

S novou sezonou přichází i nové ambice. S jakými do ní půjdou Želatovice?

Naším cílem je pohybovat se v klidném středu tabulky, případně v její horní části. Vše se ale bude odvíjet od výsledků v přípravě, možných zranění a pracovních či školních povinností hráčů. S určitostí bych chtěl navázat na výkony z loňského podzimu, jelikož začátek sezony je vždy důležitý. Avšak i vzhledem k losu nebude vstup do nového ročníku nijak lehký. Přesto pevně věřím, že start zvládneme a sezonu rozjedeme dle představ mých i příznivců želatovické kopané.