Podzimní anabázi uzavřelo béčko mužů ve Vlkoši. Brankami Kotoučka, Rossáka a Fábera zvítězilo 0:3 (0:1) a pro jarní část si vytvořilo dobré předpoklady pro boj o postup do okresního přeboru.

V divizi starších dorostenců se Bystřice pod Hostýnem potácí bez bodu na samém chvostu tabulky, tudíž jakýkoli jiný výsledek než výhra domácího Přerova by se považoval za překvapení. To se nekonalo, 1.FCV vyhrál 7:1 (4:0), když se do střelecké listiny zapsali Barana a Přikryl 2, Pavelka, Zaoral a Nevřela.

V kategorii mladších dorostenců je na tom Bystřice na chlup stejně. Přerov se na ní vyřádil, zvítězil 10:0 (4:0). Střelecky se prosadili Palinek 4, Kytlica 3, Kyselák 2 a Zaoral.

O vítězství béčka starších dorostenců v Konici 2:4 (0:1) se postarali Nevřela, Tomek, Pelikán a Mádr. I přes obdržené dvě červené karty si U18 vítězství v utkání krajském přeboru pohlídala. Zahanbit se nenechalo ani béčko mladších dorostenců U16. Tři body z Konice za výhru 0:4 (0:2) zajistili Bouchalík, Hluzín, Bartók a Herman.

Vyškov nebyl jen soupeřem mužů, ale také všech čtyř kategorií žáků v nejvyšší soutěži – žákovské lize. Patnáctiletí dovezli bod za remízu 1:1 (0:1). Přerovský Grečmal otevřel účet zápasu proměněnou penaltou, ovšem po změně stran se domácím podařilo vyrovnat.

„Škoda, že jsme tentokrát utkání nemohli odehrát v kompletní sestavě. I tak patří chlapcům za výkon poděkování. Ukázalo se, že hráči nastupující v základní sestavě nepravidelně mají též svoji kvalitu a dokáží být platnou náhradou za chybějící spoluhráče,“ zhodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Švehlík.

Podle postavení v tabulce měl být souboj U14 ve znamení vyrovnaných sil, ovšem 1.FCV dobrou první půlí rozhodl o osudu klání ve svůj prospěch. Na výhře 0:4 (0:4) mají lví podíl střelci branek Hluší 2, Rytíř a Száraz.

Jediná kategorie, která ve Vyškově neuspěla, je U13, svěřenci trenéra Radka Dubravského. Ti po výsledcích 2:2, 2:0, 3:1 a 4:1 prohráli 11:4. Branky: Langer, Ťápal, Švantner a Macháček.

Nejmladší kategorie U12 v celkovém součtu vyhrála o jednu trefu 6:7 (1:4, 1:0, 3:0, 1:3). Dýčka zaznamenal hattrick, Macháček a Beňa přidali po dvou trefách do černého.

V předposledním divizním kole zajíždějí muži v sobotu pod Špilberk, kde se utkají s brněnskou Spartou. Áčka dorostenců poputují do Uničova. Rezervy přivítají v neděli od 10 a 12.15 hodin na hřišti SK Přerov Šumperk. Na Sokolské ulici (hř. Spartaku) nastoupí v sobotu U15 a U14 proti Hanácké Slávii Kroměříž v 10 a 11.45 hodin. O den později v 10 a 11.30 budou se stejným soupeřem měřit síly žákovské kategorie U13 a U12. (lj)