Kdo je vaší největší posilou? Na koho se bude u vás na jaře chodit?

Chtěli jsme původně sehnat čtyři hráče, kteří by byli výraznými posilami jak po sportovní stránce, tak i morální. Nepočítali jsme s tím, že se naplní bohužel naše předpověď, že spousta kvalitních místních kluků pro vážná zranění nebude vůbec moci pokračovat v činnosti a po důkladném vyšetření půjde na operaci, jako je Filip Švrček, Lukáš Hrubý nebo už po operaci Martin Schlehr či nadějný dorostenec Lukáš Zaoral.

Největší posilou budou určitě zkušení hráči. Kdybych měl vybrat jednotlivce, tak by to u mě byl Petar Aleksijevič, jako výborný gólman, ale také jeho přínos do šatny je k nezaplacení.Milan Možíš, sportovní manažer 1.FC Viktorie Přerov

Co byla pro vás největší ztráta?

Největší ztrátou je zranění a tím neúčast v záchranářských bojích už zmiňovaných hráčů, kteří buď vůbec nebudou hrát, anebo budou hostovat v nižších soutěžích. Na hráče, jako jsou Martin Schlehr a Lukáš Hrubý, jsme hodně spoléhali. Věříme, že zdravotní stav Filipa Švrčka se brzy zlepší natolik, že ještě týmu pomůže svými zkušenostmi v konečné fázi jarní části divizní soutěže.

Kdo podle vás soutěž vyhraje?

Já tipuji družstva Žďár nad Sázavou nebo Bystrc, která okupují po podzimu první dvě místa. A to nejen proto, že mají náskok, ale také zázemí těchto klubů je na patřičné úrovni.

Kdo naopak divizi opustí?

Někdo z posledních šesti týmů po podzimní části.

Na co se na jaře nejvíc těšíte?

Na jaře se těším, a nerad bych se zklamal, na rovné boje na hřištích, bez intrik a různých bohužel „patolízalů“, kteří mají pořád ještě co dočinění v našem fotbale.

Nám přeji větší návštěvnost a přízeň fanoušků, kteří se poznají, když se nedaří. Také pevné nervy všem, kteří dali v potaz své jméno a zkušenosti k tolik potřebné záchraně divize a nebáli se převzít odpovědnost za tento nelehký úkol.

V neposlední řadě si přeji u hráčů dobrý kolektivní duch, atmosféru a odehrání co nejvíce utkání bez zbytečných karet a tolik potřebné zdraví a štěstí, abychom se mohli s čistým svědomím podívat do očí i těm, kteří zatím naše kroky jen kritizují a tím spíše škodí jak novým hráčům, tak i realizačnímu tý­mu.