„Želatovice mají kvalitní tým, hrají kombinačně po stranách hřiště. Akorát mají smůlu, že nezakončují své šance gólově,“ zmínil směrem k soupeři hostující trenér David Rojka.

Jeho slova potvrdil úvod utkání. Domácí měli navrch, prosadit se mohli hned z první akce po výkopu, to se jim však nepodařilo. A tak přišla chvíle lutínské hrozby na hrotu útoku Tomáše Lose. Ten si ve 13. minutě výborně zpracoval povedený centr a zkušeně zakončil k tyči – 0:1.

Želatovice si i během dalšího vývoje utkání dokázaly vytvořit možnosti ke skórování, těžko se však dostávaly do pořádné koncovky. Kvalitní Lutín tohle ztrestal před odchodem do šaten, kdy perfektní míč za obranu přetavil ve dvougólové vedení Michal Prucek.

„Kluci tam nechali opravdu všechno. Jen škoda nějakých taktických chyb. Hráči v takovém tempu někdy propadnou, z toho jsme dostali dva góly v prvním poločase,“ mrzelo želatovického kouče Ondřeje Mrázka.

Domácí však nic nevzdali ani ve druhé půli a byli o něco aktivnější. Velkou šanci Mackovíkovi chytil Kovačevitý, rozhořčení želatovických fanoušků a štamgastů pak vzbudila situace ze 73. minuty. Recův faul před vápnem rozhodčí necitlivě odpískal a neponechal výhodu Čtvrtníčkovi, který by zůstal sám před gólmanem. Následovala žlutá karta pro lutínského hráče a nepovedená domácí standardka.

„Škoda, že to rozhodčí vyhodnotil takto. Třeba bychom to dali a ten zápas by ještě vypadal úplně jinak,“ spekuloval Ondřej Mrázek.

Želatovice se přeci jen po zásluze dočkaly. Po celý duel hrozily díky nebezpečným rohům Tomáše Čtvrtníčka. Jeden z nich uklidil do sítě na zadní tyči číhající matador Ladislav Dlouhý. To už ale bylo hodně pozdě.

Karel Plášek mladší v dresu reprezentace
Plášek byl nominován na kemp reprezentace! Šanci má i Navrátil

LUTÍN SI POSTUP MUSÍ PROMYSLET

Při závěrečném tlaku domácích naběhl na poslední standardku do vápna i gólman Čech, míč však vypadl ven z vápna, vybojoval jej Los a vyslal ke skórování do prázdné brány Petra Brázdila. Lutín tak slavil výrazný krok za možným postupem do divize. Ten je zatím však stále ve hvězdách.

„Musíme si s vedením sednout a probrat pro a proti. Muselo by se to hráčsky doplnit. Je to o patro výš a náklady na vše se stupňují, uvidíme. Klukům ale musím poděkovat, že do toho dali všechno a odmakali to,“ dodal lutínský trenér David Rojka.

To Želatovicím sice nadále patří opticky klidná šestá pozice v tabulce, vzhledem k její vyrovnanosti však jistotu záchrany ještě nemají. „V momentě, kdy Hranice spadnou z divize, sestoupí z krajského přeboru tři týmy. My máme se všemi kromě Dolan horší vzájemné zápasy. Potřebujeme aspoň bod,“ uzavřel Ondřej Mrázek.

Jeho tým má před sebou poslední dva duely. Oba venku, oba velmi těžké. Nejprve na hřišti Všechovic, na závěr sezony v Medlově.

Tomáš Kalas.
Kalas: Druhý postup do Premier League? Nejhezčí zážitek

FC Želatovice – TJ Sigma Lutín 1:3 (0:2)

Branky: 81. La. Dlouhý – 13. Los, 42. Prucek, 92. Brázdil. Rozhodčí: Šteier – Hubený, Lizna. ŽK: Lu. Dlouhý, Cagaš – Rec. Diváci: 110.

Želatovice: Čech – Zehnálek, Lu. Dlouhý, La. Dlouhý, Tomek (75. Zlámal) – Čtvrtníček, Calábek (85. Vo. Koplík), Matušík, Klimek (67. Cagaš), Goldemund – Mackovík. Trenér: Ondřej Mrázek.
Lutín: Kovačevitý – Brázdil, Vymazal, Chrást, Šoupal, Körner (4. Šnejdar), Rec, Skoumal, Skopalík, Prucek (63. Volf) – Los. Trenér: David Rojka.