Za začátku to ale vypadalo na jasnou záležitost pro domácí, kteří si rychle vypracovali dvougólový a jak se později ukázalo i rozhodující náskok.

Nejprve překvapil ze standardky gólmana Troubek Petr Linet, pak dotáhl úspěšně do konce svou sólovou akci Matěj Šinogl.

„Pokud bychom první půli vyhráli 7:1, asi by se nikdo nedivil, v této části jsme měli velkou převahu, ale neproměnili jsme nespočet šancí," prozradil k zápasu útočník Velkých Losin Petr Navrátil, jenž tentokrát zůstal pouze na lavičce v pozici náhradníka.

Hned další čtyři tutovky měl Uvízl, při jedné z nich dokonce již obešel gólmana, ale prázdnou branku netrefil.

Další možnosti pak promarnili například ze šestnáctky střílející Smrž či Linet, který neuspěl s pokusem přelobovat gólmana.

Ve druhé části se ale karta obrátila a navrch začali mít hosté a domácí se rázem museli bát o výsledek. Hodně potíží dělal Losinám především Stoklásek, jenž se pak v 70. minutě postaral o snížení, když střelou ze dvaceti metrů trefil přesně k tyči. Víc toho ale už hosté nestihli.

„Byl to klasický zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli byli domácí jasně lepší a my můžeme být rádi, že ze spousty šancí nám dali jenom ty dva góly," přiznal asistent trenéra Troubek Pavel Němčák.

„Ve druhé části jsme poté převzali otěže, ale víc jak jeden gól jsme z toho bohužel nevytěžili," doplnil Němčák.

Kromě bodového zisku přišli hosté v Losinách navíc o útočníka Tomáše Stískala, který musel v úvodu odstoupit ze hry kvůli poraněnému kolenu.

„Možná jsme se trochu uspokojili rychlým vedením a mysleli si, že to půjde samo. Ale po přestávce byl soupeř opravdu lepší. Bylo vidět, že mají snahu nás ještě zatlačit. Nakonec jsme se zbytečně museli bát o výsledek," doplnil losinský Petr Navrátil.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – FK Troubky 2:1 (2:0)

Branky: 10. Linet, 20. Šinogl - 70. Stoklásek.
Velké Losiny: Hatala – Šimák, Tejkl, Gargulák (70. Macek), Strnad – Zatloukal, Smrž, Šinogl, Linet – Kováč, Uvízl (81. Schelle). Trenér: Jiří Mika.
Troubky: Solich – Pospíšil, Vala, Čevela, Obrtel – Benýšek (70. Nemrava), R. Haviernik, Stoklásek, Němčák, Ticháček (85. J. Haviernik) – Stískal (10. Jakubec). Trenér: Lumír Stoklásek.