Kojetín-Kovalovice – Hněvotín 1:5 (1:3)

Zdroj: DENÍK

Fotbalisté Kojetína se zrovna nepředvedli v začátku nové sezony krajského přeboru. Na domácím hřišti totiž podlehli Hněvotínu vysoko 1:5. Hosté měli jasnou převahu již od úvodního hvizdu. Potom, co skóre otevřel v 11. minutě Lošťák, se Hněvotín nezastavil. O čtyři minuty později na něj navázal Lukáš Pagáč. Kojetín ve 37. minutě korigoval skóre na 1:2, když úspěšně proměnil penaltu Michal Baran. Soupeř však chtěl mít jistotu klidného odchodu do šaten, což do puntíku splnil ve 43. minutě Jiří Kratochvíl. V druhém dějství Hněvotín jasně dominoval hrací ploše a domácí vyplatil ještě dvakrát.

Kralice na Hané – Chválkovice 0:1 (0:0)

Zdroj: DENÍK

Na kralickém hřišti to byli hosté z Olomouce, kdo do nové sezóny krajského přeboru vstoupil lépe. Domácí se sice rvali a chválkovické fotbalisty nepouštěli v prvním poločase k míči, avšak podobnou strategii neudrželi do druhého poločasu. Zmatené obrany Kralic využili hosté ve 48. minutě. Ze skrumáže totiž vykličkoval Roman Penc, který si naběhl na hlavičku a dal první a zároveň poslední gól zápasu.

Medlov – Zábřeh 1:3 (1:3)

Zdroj: DENÍK

Medlov je v pořadí již třetím domácím týmem, který v úvodu sezóny 2016/2017 podlehl hostujícímu mužstvu. V prvním kole čekal na tým z Uničovska Zábřeh. Ten rozsvítil výsledkovou tabuli již šest minut po úvodním písknutí, kdy hostující Antonín Jakeš poslal míč po zemi do pravého dolního rohu. Na 2:0 pro Zábřeh zvýšil o šest minut později Miroslav Žanda. Rozjetý vlak ze severu Moravy se pokusil zpomalit svou úspěšně proměněnou penaltou ve 27. minutě Marek Okrouhlý. Situaci uklidnil před odchodem do šaten ve 38. minutě Martin Lepka, který korunoval výhru hostí svou hlavičkou. Po změně stran se zápas spíše dohrával.

Ústí – 1. HFK Olomouc B 2:0 (1:0)

Zdroj: DENÍK

Ústečtí fotbalisté urvali na začátek nového ročníku krajského přeboru cenný skalp. V prvním kole sezóny 2016/2017 porazili v neděli rezervu třetiligového 1. HFK Olomouc 2:0. Domácí dominovali utkání zvláště v první polovině utkání. Tři minuty po úvodním hvizdu rozsvítil výsledkovou tabuli domácí Lubomír Maléř, čímž poslal tým z Hranicka do vedení. Po změně stran začali hosté sice více tlačit, ale žádnou z příležitostí Holice do konce utkání neproměnila. Vítězství pojistil domácím v 68. minutě Pavel Sencovici, který využil odraženého míče po trestném kopu. Ústecký kapitán tak svojí tečí zajistil týmu první výhru v sezóně.

Lutín – Želatovice 1:2p (0:1)

Zdroj: DENÍK

Svoji premiéru v krajském přeboru zvládli borci z Lutína skoro na výbornou. Hosté dominovali utkání v první polovině, přesto se na ně domácí dotahovali. Výsledkovou tabuli rozzářil až ve 37. minutě želatovický Vlastimil Němec. Po změně stran se Lutínští prali ještě více. Sedm minut po začátku druhého poločasu vyrovnal na 1:1 Martin Skoumal a jeho tým chytl druhý dech. Potom, co zápas se Želatovicemi v normální hrací době skončil 1:1, museli o vítězi rozhodnout penaltové rozstřely. Ty lépe vyšly hostím a lutínští fotbalisté tak na výhru musejí počkat do dalších kol.

Určice – Šternberk 1:3 (1:2)

Zdroj: DENÍK

První kolo nebylo šťastné ani pro celek Určic, které v úvodu nové sezóny krajského přeboru padl na domácím kolbišti proti Šternberku. Hosté se ujali vedení třiadvacet minut po začátku, kdy skóre otevřel Petr Vytřísal. Korekci stavu na 1:1 provedl o šest minut později určický Petr Halouzka, jenž zavěsil hlavičkou míč vystřelený z rohového kopu. Těsně před odchodem do šaten zvýšil na 1:2 pro hosty Petr Zifčák a Šternberk mohl odejít do kabin s klidem na duši. Ve druhém poločase převzali Šternberští opět iniciativu a jejich vítězství potvrdil v 69. minutě Jakub Smrček.

Velké Losiny – Rapotín 4:2 (1:2)

Zdroj: DENÍK

Derby přes kopec zažilo o víkendu hřiště ve Velkých Losinách. Tým z lázeňského města totiž přivítal na svém pažitu nováčka soutěže z Rapotína. Před rekordním počtem 1060 diváků se hosté v úvodním poločase předváděli. Rapotín se radoval již v 11. minutě, kdy za záda losinského brankáře Hataly poslal první fík Jan Nemeth. S tím se rozhodně soupeř nechtěl smířit a o devět minut později Losiny vyrovnaly po parádičce Jiřího Uvízla. Nabuzení hosté se ale vzápětí dostali do vedení střelou Tomáše Valenty. Ze startu druhého poločasu vřela krev v žilách oběma týmům. Rapotín po chvíli polevil a opilý vedoucím stavem zapomněl bránit, čehož využil v 75. minutě Lukáš Kováč. Losinský hráč se individuálně prosadil a vyrovnal na 2:2. Domácí chytili druhý dech a zásluhou Matěje Šinogla otočili v 79. minutě skóre na 3:2. Na něj o šedesát sekund později navázal druhou brankou v utkání Lukáš Kováč, který tak korunoval vítězství domácích.

Autor: Lubomír Budný
Zdroj videí: Olomoucký KFS