Dlouho to však jednoznačná záležitost nebyla.

„Upřímně řečeno měl jsem z Velkých Losin strach. Jsou tam mladí, rychlí a agresivní kluci, kteří nás na jaře potrápili," připomněl poslední vydřenou výhru 3:2 z loňské sezony Tomáš Martinek, trenér Kozlovic.

Diváky rozradostnil poprvé v šestatřicáté minutě Jan Dohnal, který usměrnil nabídku Hegera. Tentýž hráč si gólovou radost zopakoval za dalších šest minut, když tentokrát placírkou zužitkoval pas Kaďorka.

Snaha hostů nakonec přinesla ovoce. Po dvou spálených šancích se nakonec krátce před přestávkou prosadili. Naději vykřesal snížením Uvízl.

„První poločas byl vyrovnaný. Jakmile jsme snížili na 2:1, tak bylo ještě o co hrát. Do druhé půle jsem se snažil kluky namotivovat, ale vytknul jsem také útočníkům to, že prohrávají se stoperskou dvojicí moc balonů. Posléze se nám podařilo pár míčů udržet, ale nic dalšího jsme už zužitkovat nedokázali," řekl Jiří Mika, kouč Velkých Losin.

Ve druhé půli se hrálo převážně v obranné půli Velkých Losin.

Zlomovým okamžikem byl bezesporu třetí zásah Kozlovic, o který se po rohovém kopu postaral domácí kapitán Martin Král.

„Souhlasím, že prakticky tento gól hosty asi nejspíš definitivně zlomil, posléze už prakticky byli bezzubí," poznamenal Martinek.

Kozlovice už měly více ze hry a bylo jen otázkou, zdali ještě své vedení navýší. Stalo se tak. Po dalším rohovém kopu se prosadil i druhý z bratrů Králů, a to Michal. „Právě standardky jsme trénovali a jsem rád, že jsme se z nich dokázali také prosadit," prozradil kouč domácích.

Pouták.„Osobně si myslím, že nám hodně pomohla samotná letní příprava. Kluky jsem už předem směroval k tomu, že se musíme prezentovat agresivnějším stylem hry a z toho jsme také nyní těžili," poznamenal Martinek, který byl s výkonem mužstva a hlavně s výsledkem spokojený.

„Honzovi Dohnalovi se dařilo už v přípravě a nyní to potvrdil. Hlavně, ať se mu tak dál daří a střílí góly. Výborně hrál i Jarda Tomčík, jenž posbíral mnoho balonů a také celá obrana, kluci odvedli stoprocentní výkon," dodal spokojeně.

„Samozřejmě utkání nemůžu hodnotit pozitivně. Prohráli jsme 4:1, což je rozdíl třídy. Kozlovice potvrdily pozici favorita, hrály rychlý fotbal s kombinací do náběhu. Byla to zasloužená výhra domácích. My se z porážky musíme rychle otřepat, uzdravit se a posbírat nějaké body, ať nám hned na začátku neujede vlak," uvedl hostující lodivod Mika.

FK Kozlovice – TJ Sokol Lázně Velké Losiny 4:1 (2:1)

Branky: 36. a 42. J. Dohnal, 58. Mich. Král, 85. Mar. Král – 44. Uvízl.  Rozhodčí: Sedláček – Slota, Polanský. ŽK: Stokláska – Linet, Mičunda.

Kozlovice: Mánek – Střelec, Mar. Král, Mich. Král, Zbožínek (63. Řehák) – Heger, Kaďorek, Stokláska (85. L. Dohnal), Tomčík – J. Dohnal (75. Zezula) – Navrátil. Trenér: Tomáš Martinek.

Velké Losiny: Hatava – Kupčík, J. Gargulák, Tejkl, Moravec (80. Hošek) – Linet, Šinogl, Maňka (74. Schelle), Mičunda – Uvízl, Kováč. Trenér: Jiří Mika.