Fotbalisté Kozlovic ve středečním utkání druhého kola MOL Cupu padli doma s Kroměříží 0:2. Rozhodla prakticky jediná standardní situace ze 22. minuty zápasu.

„Nemáme se dnes vůbec za co stydět. Soupeř je špičkou třetí ligy, naši hráči to odpracovali na sto procent, nemám jim co vytknout, spíš jsem je pochválil za to, jaké tam nechali srdíčko,“ nechal se po zápase slyšet trenér Kozlů Roman Matějka.

Na hřišti se překvapivě od začátku neobjevily některé z opor. Zkušený Tomáš Mazouch ani útočník Petr Nekuda. Do branky se poprvé za Kozlovice postavil Petr Bělík.

„Zvolili jsme tuto variantu, Mazouch s Dostálem mají lehčí zranění, nemělo cenu to pokoušet. Nastoupili jsme v sestavě, jaká byla, ale na to bych to vůbec nesváděl. Kluci odevzdali maximum. Oproti zápasu s Uničovem byl rozdíl jen v tom, že jsme nedali první gól,“ ohlížel se Roman Matějka.

Ilustrační foto
Nepropásněte FOTBALOVÝ PODZIM! Novinky, zajímavosti, rozlosování



Právě gólman Bělík si trošku vyčítal rozhodující moment zápasu. Ligou ostřílený Tomáš Okleštěk si po faulu Tomčíka postavil míč ideálně pro svoji levačku. Trefil se naprosto přesně k tyči, brankář Kozlovic na míč nedosáhl, bylo to 1:0.

„Těžko se proti takovému soupeři obrací. Kdyby to bylo naopak, tak věřím, že jsme to dnes zvládli. Přesto jsme tam měli dvě gólové příležitosti, mohlo to tam spadnout,“ mrzelo kouče domácích.

Kozli se nicméně statečně rvali se silnějším sokem a ve druhém poločase měli i herně navrch. Šance ovšem přicházely spíše na druhé straně. Jednou naděje na prodloužení udržel dobrým zákrokem Bělík, podruhé netrefil ve stoprocentní pozici prázdnou branku Okleštěk. Čekalo se na příležitost na druhé straně. A ona přišla.

Největší možnost srovnat měl v 82. minutě po Kaďorkově standardce Martin Král. Brankář Kroměříže Trochta ovšem vytáhl zákrok z říše snů. Další možnost už domácí nedostali, naopak z poslední akce v nastaveném čase inkasovali na 0:2 z kopačky Daniela Stratila.

Bezmála čtyřstovka fanoušků v kozlovickém areálu neodcházela domů nespokojena. Jedinou kaňku viděli diváci v neodpískané penaltě na Nekudu, který do hry zasáhl ve druhém poločase. Nepískalo se, historie se na víc neptá. Do třetího kola poháru postoupila favorizovaná Kroměříž.

Hokejisté HC Zubr Přerov (v modrém) v přípravném utkání proti Vsetínu. Juraj Šimboch během nájezdů. Foto: Deník/Jan Pořízek
Máme za sebou vynikající letní přípravu, říká Juraj Šimboch

FK Kozlovice – SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:2 (0:1)

Branky: 22. Okleštěk, 91. Stratil.
Rozhodčí: Z. Kneisl – L. Kneisl, Lysák. ŽK: Tomčík, Kaďorek, Krejčíř, Mazouch – Hloch, Krhut. Diváci: 375.

Kozlovice: Bělík – Sikora (46. Ma. Král), Tomčík (77. Galetka), L. Dlouhý, Heger – Krejčíř – Kaďorek, Schlehr, Pavelka, Vogl – Přikryl (54. Nekuda). Trenér: Roman Matějka.
Kroměříž: Trochta – Krhut, Matoušek, Hloch, Jeleček – Zavadil, Budín, Okleštěk, Cupák, Elšík – Silný. Trenér: Jaroslav Baďura.