„Byla to dobrá prověrka s mladým, běhavým a dobře připraveným mužstvem. Prvních patnáct minut jsme ovšem byli opět mimo. Soupeř byl lepší, agresivnější a prakticky celou dobu držel balon. Pak jsme se Zlínu přizpůsobili a to utkání z naší strany zaslouží dobré měřítko,“ hodnotil trenér FK Kozlovice Tomáš Bureš.

ČTĚTE TAKÉ: Zubřice nestačily ani na poslední Fénix! Ostuda, říká trenér

Domácí šli do vedení zhruba po půlhodině hry díky povedené střele z dálky. Ve druhém poločase ale po faulu na Hrušáka zahrával penaltu Lukáš Kaďorek a srovnal na 1:1. V samotném závěru nicméně Kozli z brejku dostali rozhodující branku.

„Opět se vrátím k tomu, že máme velké problémy v řešení předfinální a finální fáze. V situacích tři na jednoho nebo prostě vůbec dát gól. Naučit se tohle nedá, to hráč musí mít v sobě nebo koncovku musí neustále trénovat. Pozitivní ale je, že se do těch situací dostáváme. Herně je to dobré,“ řekl Bureš.

Komplikací by mohl být fakt, že dva z jeho svěřenců si z přáteláku odnesli zranění. Před změnou stran musel střídat stoper Martin Král, který má podezření na vážnější svalové zranění. Jakub Šolín pak utrpěl výron kotníku.

FC Fastav Zlín B – FK Kozlovice 2:1 (1:0)

Branka Kozlovic: Kaďorek z pen.

Kozlovice: Kadlec – Zach, Střelec, Martin Král (40. Dlouhý), Heger – Vogel, Šolín, Kaďorek, Kyselák (46. Hrušák) – Galetka (46. Navrátil), Přikryl. Trenéři: Tomáš Bureš, Ivo Zbožínek.