„Porazili jsme se sami. Děláme osobní chyby, hrubky, které soupeř potrestá. Tam vidím základ a celou příčinu našich neúspěchů. Je to něco, s čím se potýkáme už delší dobu, tam je zakopaný pes," nemohl být opět spokojen trenér Kozlovic Roman Matějka.

První z chyb vyrobili jeho svěřenci v 10. minutě, hosty tak mohl do vedení poslat Igor Ševčík. Kozlovice dokázaly rychle odpovědět svým nejlepším střelcem Adamem Galetkou, který si ve 23. minutě připsal již svou pátou branku v sezoně.

Také do druhé půle lépe vkročil Hodonín. Odehráno z ní bylo deset minut a brankář Kozlovic Oral lovil míč ze sítě po brance Zdeňka Šturmy. I tentokrát si ale domácí přichystali odpověď. Pomohl jim k tomu faul gólmana hostů Martina Petráše, který ve vápně sestřelil Galetku. Následovala červená karta a penalta, tu proměnil tradiční exekutor Kaďorek, a bylo podruhé vyrovnáno.

Místo následného tlaku Kozlovic však přišla studená hodonínská sprcha. V rozmezí tří minut se prosadili Josef Hesek a Tomáš Polách, kteří tak rozhodli o tříbodovém zisku svěřenců známého trenéra Komňackého.

Ti tak patří k trojici týmů na čele divize D s dvaceti body, Kozlovice naopak ke třem mužstvům, jež se krčí v nejnižších patrech tabulky.

„Naše chyby spočívají v neproměňování šancí, tentokrát jsme taky dělali hrubky v defenzivě. Jedná se o osobní chyby jednotlivců, ale nerad bych se v tom babral. Momentálně se nám spíš kolektivně nedaří a zodpovědnost za to beru na sebe já, nechci to shazovat na hráče," řekl na závěr Matějka.

FK Kozlovice – FK Hodonín 2:4 (1:1)

Branky: 23. Galetka, 61. Kaďorek (PK) – 10. Šefčík, 56. Šturma, 63. Hesek, 66. Polách.

Rozhodčí: Popelák – Dohnálek, Gasnárek. ŽK: Schlehr, Šolín – Švrček. ČK: 60. Petráš (Hodonín). Diváci: 100.

Kozlovice: Oral – Střelec, Tomčík, Sikora, Heger (70. Žůrek) – Kaďorek, Král, Dostál, Šolín (78. Axamit) – Schlehr, Galetka. Trenér: Roman Matějka.

Tabulka divize D po 10. kole

Tabulka