S pouhými pěti body ze dvanácti vystoupení přijel celek Určic na půdu Kozlovic. Jako odevzdaný outsider ale hosté rozhodně nepůsobili. Ba naopak, zkraje zápasu hrozili především oni.

Jenže Machynek dvakrát v krátkém sledu nadějných příležitostí nevyužil. Štěstí při domácích stálo i v polovině prvního dějství – to když Javořík mířil jen do tyče Kadlecovy brány.

„Týden co týden se naše zápasy vyvíjejí úplně stejně. Dovolím si říct, že prvních dvacet minut jsme měli více ze hry, dokonce i tři stoprocentní šance. Bohužel, zatímco my jsme je neproměnili, tak soupeř se po standardní situaci prosadil. Na tohle umíráme pořád," mrzelo Michala Skopalíka, který v neděli vedl Určice z trenérské lavičky.

A jak už avizoval, poté co Kozlovice bez újmy přečkaly několik perných chvil, poštěstilo se jim i na druhé straně. V sedmatřicáté minutě si na Kaďorkův rohový kop naskočil Střelec, který tak dostal pod tlak brankáře Pitáka, jenž si míč nešťastně nasměroval do vlastní sítě.

Po změně stran se Kozlovickým dařilo už o něco lépe procházet určickou obranou. Pokus Navrátila ale Piták vytěsnil a následně za jeho zády neskončila ani Kaďorkova nabídka Koutnému, která druhého jmenovaného evidentně zaskočila.

To na opačném konci hřiště byl hostující Zapletal o poznání úspěšnější. Po centru z levé strany namířil míč pod víko kozlovické svatyně a po hodině hry bylo srovnáno.

Ovšem dřív, než Určice stihly změnu skóre vstřebat, prohnal se jako vítr po pravém křídle opět Kaďorek a svou přihrávkou zaskočil dalšího hráče. Tentokrát, k radosti domácích, hrajícího trenéra Určic Iva Zbožínka, který zaznamenal druhý vlastní zásah svého týmu.

„Vyrovnávacímu gólu předcházela chyba ve středu hřiště. Naštěstí jsme vcelku rychle šli znovu do vedení a to nás uklidnilo. Vzápětí jsme přidali třetí branku a potom spoustu dalších šancí neproměnili," vrátil se k vývoji druhé půle kozlovický trenér Kamil Štěpaník.

O zmíněnou gólovou tečku za nedělním utkáním se postaral Schlehr. Po přihrávce Koutného si tváří v tvář Pitákovi počkal na pohyb hostujícího brankáře a s ledovým klidem zakončil.

„Dnes jsme vstřelili tři góly a přitom prohráli 3:1. Je to škoda. Když u nás neudělá chybu jeden, tak ji udělá někdo druhý a na to doplácíme. Jsme v těžké situaci a ať vymyslíme, co vymyslíme, tak to pro nás nedopadá," nechal se slyšet asistent trenéra Určic Michal Skopalík.

Naproti tomu u stratéga domácích, Kamila Štěpaníka, pochopitelně převládala spokojenost: „Upozorňoval jsem hráče, že projev Určic tak úplně neodpovídá jejich postavení. Problémy nám dělal hlavně přechod přes soupeřovu obranu. Získané tři body jsou pro nás hodně důležité. Celkově jich máme dvacet jedna, což byl před podzimem náš cíl a co teď uhrajeme navíc, nás může jen těšit."

V dalším kole se celek Kozlovic představí na hřišti Brumova. Začíná se v neděli od 10:15.

FK Kozlovice – TJ Sokol Určice 3:1 (1:0)

Branky: 37. vlastní Piták, 65. vlastní Zbožínek, 68. Schlehr – 63. Zapletal.

Rozhodčí: Drápal – Lakomý, Dorušák. ŽK: Střelec, Michal Král, Dlouhý – Zapletal.

FK Kozlovice: Kadlec – Střelec, Michal Král, Dlouhý, Heger – Kaďorek, Schlehr, Martin Král, Koutný (74. Koplík) – Navrátil, Přikryl (83. Petráš). Trenér: Kamil Štěpaník.

TJ Sokol Určice: Piták – Javořík (84. Zelina), Zbožínek, Bokůvka, Hochman – Novák (19. Zapletal), Vaněk, Svozil, Los – Vasiljev (62. Pavel), Machynek. Trenér: Ivo Zbožínek.

Autor: TOMÁŠ STOKLÁSEK