Tomu na Přerovsku nepomohla ani pětice hráčů z širšího kádru „áčka“, které aktuálně kraluje druhé lize. Kozli zvítězili 3:0 díky premiérovému hattricku Adama Galetky.

„Hattrick v mužích jsem ještě nedal. Pamatuji si, že jsem ještě v mladších žácích dal šest gólů, to už je ale strašně dlouho,“ usmíval se hrdina utkání, který na jaře nastřílel ve čtyřech zápasech už pět branek. A to ještě slušnou porci dobrých možností nevyužil.

Jedna taková situace nastala hned v úvodu středečního duelu. Galetka se ocitl sám za obranou Opavy, míč posílal kolem gólmana Lasáka, těsně však minul. Chuť si ale spravil hned ve 13. minutě. Klíčové vedení vystřelil Kozlům z dorážky po dobrém centru Nekudy.

„Na gólech má zásluhu celý tým. Ale ten první byl podle mě nejdůležitější,“ myslí si Adam Galetka.

Na 2:0 zvyšoval třiadvacetiletý útočník v 55. minutě po citlivě ponechané výhodě rozhodčím Nejezchlebem. Hattrick pak s přehledem završil v 72. minutě z penalty po faulu na střílejícího Davida Pavelku.

„Útočník je tam od toho, aby dával góly, splnil to, proč jej na hřiště posíláme. Minulý zápas nás vysvobodil Petr Nekuda, dnes to převzal Gali. Kdyby to tak šlo dál, že se budou trefovat na střídačku a my budeme brát tři body, budu spokojený,“ usmíval se kozlovický kouč Roman Matějka.

Hlavně takticky jeho tým zvládl duel s kvalitním soupeřem na jedničku.

„Včera jsme nacvičovali obrannou fázi i se zapojením útočníků, za to tým musím pochválit. Dozadu to odpracoval výborně,“ pochvaloval si trenér Kozlů.

„Podíval jsem se na minulé zápasy, věřil jsem, že Opava bude praktikovat stejnou hru. Takticky jsme se připravovali tak, abychom zavírali středový prostor, nesměla přijít průniková přihrávka. Donutili jsme je hrát po stranách, centry jsme si pohlídali. Hosté byli na míči, ale nevytvořili si jasnou šanci za celý zápas,“ byl spokojen Roman Matějka.

VÍTĚZSTVÍ PŘES VELKOU MARODKU

Výhra může Kozlovice těšit o to víc, že se musely obejít bez několika zraněných hráčů základní sestavy. Schlehr, Kyselák, ale také pravý obránce David Střelec jsou na marodce. Už v 16. minutě musel navíc kvůli zdravotním problémům střídat další pravý zadák Filip Přikryl.

„Dnes jsem našel výborného pravého beka. Štěpán Přikryl, který byl ještě minulý týden útočník, zahrál fantasticky,“ pousmál se Roman Matějka.

Kozli se tedy posunuli na čtvrté místo divizní tabulky, pouhý bod za třetí Dolní Benešov i druhý Havířov. Při vyhlídkách do dalších střetnutí už kozlovický kouč zvážněl.

„Tak, jak mě srazila ztráta tří bodů z prvního jarního zápasu, tak teď mě zase sráží naše strašná marodka. Jsem skromný a pokorný, musíme zápas po zápasu. Popravdě se na tabulku moc nedívám, musíme udělat co nejvíce bodů. Na co to bude stačit? Uvidíme na konci sezony,“ uzavřel Matějka.

Už v neděli ovšem Kozlovice budou chtít opět doma jednoznačně zvítězit. Na Hanou se chystají poslední Petrovice, které ve středeční dohrávce potrápily lídra z Ústí. Nakonec však odjely s prohrou 0:1.

FK Kozlovice – SFC Opava B 3:0 (1:0)

Branky: 13., 55. a 72. z pen. Galetka. Rozhodčí: Nejezchleb – Kadlec, Líkař. ŽK: Petržela – Vrána. Diváci: 265.
Kozlovice: Konečný – F. Přikryl (16. Zelina), Král, Řehák, Heger – Š. Přikryl, Dostál, Petržela, Pavelka (81. Chudoba) – Galetka (86. Mazouch), Nekuda. Trenér: Roman Matějka.
Opava B: Lasák – M. Helebrand, Radič, Swiech, Hurta (71. Grussmann) – Kuzník (52. Socha), Rychlý, Janetzký, Stříž – Kotlík (46. Litwiak), Vrána. Trenér: Lukáš Černín.