Před startem utkání proběhla menší ceremonie, kdy zástupce krajského fotbalového svazu, pan Pavel Peřina, předal kojetínskému Zdeňkovi Matějkovi plaketu za nejkrásnější gól jarní části krajského přeboru. FINÁLOVOU ANKETU s GÓLY najdete ZDE

Nejvíce hlasů od čtenářů internetových stránek Deníku získala jeho výstavní pumelice z utkání 21. kola proti Litovli.

Gól Zdeňka Matějky ve 21. kole KP 2014/15 v Litovli

Zdroj: KFS Olomouc

Pak už nic nebránilo úvodnímu výkopu. Prakticky hned po něm se Kojetínští ocitli ve slibné příležitosti, hostující brankář Miler ale vyrážel na roh.

Kojetín si na začátku zápasu vytvářel spíše nebezpečné závary před bránou hostů.

Na druhé straně zahrozily Kralice Kováčovým lobem a nebezpečnou akcí zakončenou střelou Tronečka. Ta šla ovšem vysoko nad.

„První půlka byla vyrovnaná, šance byly na obou stranách. Více tutovek jsme z mého pohledu měli my, možná jsme mohli rozhodnout v prvním poločase," přemítal trenér Kojetína Radek Tomšic.

Po zajímavém úvodu začalo tempo hry hlavně kvůli tropickému vedru opadat. Další šance přišla ve 30. minutě, kdy mohli jít do vedení hosté. Střelu Nečase ale kojetínský gólman Gajdoš vytáhl nad břevno.

Poté chyběly domácímu Martinkovi centimetry, aby pěkný míč za obranu od Drápala usměrnil za vyběhnutého Milera. Po rohu se neprosadil ani kapitán Dočkal, do šaten se tak šlo za bezbrankového sta­vu.

„V prvním poločase nám chyběla trpělivost. Ztráceli jsme míče, protože jsme si nepočkali na vhodný moment, kdy bychom dostali míč do volných prostorů. To jsme si zdůraznili o přestávce, a to se pak objevilo i v naší hře," prozradil Tomšic

V kabinách se lépe osvěžili zřejmě hráči Kralic. Už ve 47. minutě totiž Dočkal s Gajdošem řešili ve vápně nebezpečnou situaci pouze za pomoci faulu, rozhodčí tak nařídil pokutový kop. Ten s přehledem využil Jan Nečas.

Kojetín byl chvíli zaskočen, pomohl mu ale vyrovnávací gól Josefa Ferka.

Nový muž druhé půle si naskočil v 55. minutě na jeden z centrů do vápna hostů a hlavou poslal míč do šibenice.

„Ve druhém poločase jsme udělali hrubé chyby, které soupeři umožnili dostat se o krok dopředu. Museli jsme ten krok navíc dohánět, což nás v tomhle vedru stálo hodně sil," mrzelo trenéra Kojetína.

Od vyrovnávacího gólu převzali domácí iniciativu. Byli to však hosté, kdo v 63. minutě udeřil po rohovém kopu. Martin Neoral volejí nedal Gajdošovi šanci. Slavoj se však nepoložil, v zápětí mohl vyrovnat Kašík či střídající Zezula, v dobré pozici ale bránu netrefili.

Závěrečný tlak nakonec ale přeci jen přinesl ovoce. Později, než by si domácí bývali přáli, ale přece. Aktivní Dominik Drápal dostal příliš mnoho prostoru na hranici vápna, odkud tvrdou střelou překonal Milera, a postaral se tak o zasloužené vyrovnání.

„Jsem rád alespoň za tu remízu, ale byly tam individuální chyby, ke kterým nemůže docházet, pokud se chceme prezentovat kvalitní hrou. Samozřejmě jsem předpokládal, že to bude těžký zápas, ale chtěli jsme doma bodovat," přiznal Radek Tomšic.

Bodovat chtěli i hosté, trenér Kralic se netajil tím, že bodu z hřiště soupeře je třeba si vážit.

„Nakonec jsem spokojený s remízou, protože byla i spravedlivá. Kojetín si za druhý poločas zasloužil vyrovnání. My jsme byli o něco lepší v první půli, soupeř ve druhé, tak si myslím, že bod je to zasloužený. Určitě se na zápase podepsala i vedra, kupily se chyby z vyčerpanosti, u svého týmu s tímhle být spokojen nemůžu. S bodem ale ano," řekl na závěr trenér Kralic Ivo Gottwald. 

FK Kojetín/Kovalovice – FC Kralice na Hané 2:2 (0:0)

Branky: 55. Ferko, 88. Drápal – 47. Nečas (penalta), 63. Neoral.

Rozhodčí: Zelík – Kašpar, Motal. ŽK: Miler, Nečas (oba Kralice). Diváci: 150.

Kojetín: Gajdoš – Kašík, Dočkal, Javořík, Panák (79. Krčmář) – Machů (66. Zezula), Drápal, Matějka, Horák (46. Ferko) – Vaněk, Řezáč. Trenéři: Radek Tomšic a Marek Ševeček.

Kralice na Hané: Miler – Hlačík, Dočkal, Martinka – Troneček, Šatný, Nečas, Neoral, Dostál (82. Procházka) – Lehký (62. Císař), Kováč. Trenér: Ivo Gottwald.