Zápas však obrovsky ovlivnila poněkud sporná situace hned z první minuty, po které hosté sice zahrávali naprosto oprávněně penaltu, s červenou kartou pro kojetínského gólmana Gajdoše už to však tak jednoznačné nebylo.

„Ano, Gajdoš chytil po hráčovi, zasloužená penalta. Ale aby rozhodčí udělil červenou kartu za to, že ten míč jde pak mimo pokutové území, to bylo hrozně přísné a ovlivnilo to celý zápas," okomentoval klíčový moment trenér Kojetína Tomáš Hrdlovič.

A vzhledem k tomu, že domácí neměli na střídačce brankáře, cítili kojetínští příznivci křivdu.

„Já myslím, že to na červenou bylo. Zápas to určitě ovlivnilo, musel tam jít hráč z pole," ohodnotil situaci hostující kouč Aleš Salva.

Pochopitelně se pak tedy jednalo hlavně o hru kočky s myší, první Jeseník ale paradoxně nařízený pokutový kop neproměnil, provizorní gólman (jindy záložník) Matěj Řezáč nemusel zasahovat, střela Mlynáře skončila na tyči.

„My jsme nevystřelili pořádně na bránu. Pokud chceme hrát vyšší soutěž a bojovat o prvenství, tak se nemůžeme vymlouvat na hlavu nebo na to, že hrajeme proti deseti," nebyl přes výhru spokojen trenér Jeseníku.

Kojetínští v prvním poločase přežili několik velkých šancí, sami ale mohli také skórovat. Hlavou po centru zahrozil vytáhlý útočník Jakub Krčmář.

Jeseník se prosadil až deset minut před přestávkou. Individuálně se to podařilo Petru Navrátilovi. Jestli však někdo čekal, že poté se spustila gólová spoušť v podání favorita, ten by se pletl.

Hosté přidali pouze dvě branky po změně stran. Nejprve v 68. minutě prostřelil Řezáče na bližší tyč Jiří Nepožitek, pět minut před koncem pak pečetil na 3:0 David Macura.

„Tři body od soupeře jsou výborné, ale předvedená hra, vzhledem k tomu, jak se to utkání vyvíjelo, vůbec. Měli jsme po první půlce vést 6:0. Ten zápas bych radši hodil za hlavu, vůbec z něj nemám radost," řekl Salva.

„Měli jsme tam za stavu 1:0 pro Jeseník velkou šanci, pak i ve druhé půli. To jsou situace, ze kterých musíme proti Jeseníku dát góly. Ale klobouk dolů před hráči, včera hrálo pět z nich za B-mužstvo devadesát minut a dneska to odjezdili na jedničku," pochválil na závěr své svěřence trenér domácích Tomáš Hrdlovič.

TJ Slavoj Kojetín/Kovalovice – FK Jeseník 0:3 (0:1)

Branky: 36. Navrátil, 68. Nepožitek, 85. Macura. Rozhodčí: Slota – Vrba, Vedral. ŽK: Cibulka, Zezula, Kantor – Mlynář, Karakasidis, Furik. ČK: 1. Gajdoš (Kojetín). Diváci: 110.

Kojetín: Gajdoš – Dočkal, Javořík, Ernst (46. Šafránek), Kantor – Řezáč, Zezula, Bělaška, Cibulka, Mareček – Krčmář. Trenér: Tomáš Hrdlovič.

Jeseník: Pastucha – Novák (82. Daniel), Keltner, Macura, Karakasidis, Plhák, Mlynář, Vavrač (62. Nepožitek), Bříza (65. Furik), Woitek, Navrátil. Trenér: Aleš Salva.