První půle přinesla vyrovnaný fotbal, úvodní gólovku pak měli domácí, když se po Minkově rohovém kopu dostal do zakončení Jakub Karakasidis, ale minul branku.

V dalším průběhu hry drželi přerovští hráči více míč na svých kopačkách, Jeseník však dobrým pohybem protivníka do vyložených šancí příliš nepouštěl.

Jedinou vážnější akcí hostů pak byla střela zpoza šestnáctky, která šla těsně vedle tyče.

Lázeňský tým se následně z poctivé defenzivy snažil vyrážet do brejků. Jeden takový v podání Břízy ještě přerovská defenziva zachytila, ve 38. minutě se ale již domácí mohli radovat. Minka uvolnil Kyselu a jeho střela skončila v síti – 1:0.

Druhá část poté přinesla velkou herní převahu přerovského týmu, který navíc v 50. minutě propásl velkou možnost na vyrovnání po rohovém kopu.

Domácím s přibývajícím časem viditelně ubývaly síly, když někteří jeseničtí borci hráli již pátý zápas v jedenácti dnech, konkrétně trio Woitek, Navrátil a Bříza, kteří nedávno bojovali v kvalifikačním turnaji za amatérský reprezentační výběr České republiky.

V závěru sobotního klání začaly na hřišti gradovat emoce a ke konci proběhlo mezi hráči i pár strkanic, těsné skóre se ale již nezměnilo.

Za tři minuty dvě žluté karty

Duel nakonec vygradoval v nastaveném čase vyloučením přerovského kapitána Ondřeje Václavíčka, který během tří minut viděl dvě žluté karty, obě za strčení do protihráče v přerušené hře.

„Pro nás to je opravdu šťastné a hlavně velice důležité vítězství. Přerov byl nesmírně těžký protivník, druhou půli jsme víceméně jen odolávali jeho tlaku," prozradil po utkání jesenický trenér Petr Ševčík.

„Zápas byl hodně o tom, kdo dá první gól, to se povedlo nám, ale potom jsme úplně přestali hrát, vyklidili jsme střed pole a soupeř měl rázem dostatek prostoru něco vymyslet, takže dnes zlaté tři body," doplnil Petr Ševčík.

„Tomuto utkání by asi více slušela remíza. Jeseník má kvalitní ofenzivu, která nám naopak chyběla, což bylo rozhodující. Ve hře dopředu máme teď trochu mezery," přidal se s hodnocením trenér Přerova Jaroslav Matějíček.

„My jsme se snažili držet míč na svých kopačkách, což se nám sice dařilo, ale domácí byli nebezpeční z brejků, ostatně mají na to hráče, jako jsou Woitek, Navrátil nebo Bříza. Jedna akce jim potom do přestávky vyšla," uvedl dále přerovský kouč.

„Ve druhé půli už se potom hrálo téměř výhradně na polovině soupeře, kterého jsme přehrávali, měli tlak, ale bohužel jen po šestnáctku. A když už jsme se dostali do šance, nezvládli jsme finální část," doplnil ve zkratce Jaroslav Matějíček, trenér Přerova.

FK Jeseník – 1.FC Viktorie Přerov
1:0 (1:0)
Branka: 38. Kysela. Rozhodčí: Kaloč – Mankovecký, Šafrán. ŽK: Kysela, Minka, Vrána, Woitek – Bogdaň, Václavíček. ČK: 91. Václavíček (Přerov). Diváci: 295.
Jeseník: Vrána – Furik, Mlynář, Macura, Vavrač – Navrátil (77. Hanzlík), Minka, Karakasidis, Woitek (92. Daniel) – Kysela, Bříza (84. Keltner). Trenér: Petr Ševčík.
Přerov: Švec – Bogdaň, Bubeník, Václavíček – Bala, Kryšpín, Zimčík, Koller – Blažkovský (69. Kovář), Havlíček (63. Hrabovský) – Kopecký. Trenér: Jaroslav Matějíček.