Trenéra Matějku místy neproměněnými tutovkami přiváděli jeho svěřenci k šílenství.

„I se zápasem v Hranicích jsme měli šest obrovských gólovek, z toho nula gólů. To už jsem byl rozezlený,“ přiznal kouč.

Jeho tým ale po změně stran obrovskou herní převahu přetavil ve výhru 4:1.

Nejvíce příležitostí měl zatím během divizního jara útočník Kozlů Adam Galetka. V neděli měl v prvním poločase na noze dvě branky.

„Už v Hranicích jsme hráli dobře, měli jsme šance, ale nic jsme nedali. Hlavně já. Kluci už mi říkali, že bych měl dát gól. V prvním poločase jsem zase dvakrát neproměnil, byl jsem z toho nešťastný,“ kroutil hlavou koncový hráč, který v přípravě dával jednu branku za druhou.

„Vytvářeli jsme si šance, ale ono je potřeba trefit branku. Soupeř neměl nic, pak měl jednu nebezpečnou střelu a klidně to mohlo být 0:1. Psychika je potvora, mančaft by šel minimálně na patnáct minut herně dolů,“ popsal dění v první půli trenér domácích Roman Matějka.

„Chtěli jsme herně hrát druhou půlku stejně. Pro útočníka je stejná chyba, když nedá tutovku, jako když udělá chybu vzadu stoper, to pak rozhoduje zápasy,“ dodal kouč.

Ilustrační foto
Viktorka se dočkala jara i prvních bodů. Proti Zábřehu však utrpěla výhru

KOZLY VYSVOBODIL VLASTENEC

Vysvobození tak paradoxně přišlo ve 46. minutě díky zásahu bohumínského stopera. Nepříliš nebezpečná střela Kyseláka se po teči Vaclíka odrazila do hostující sítě. Kozlovice šly zaslouženě do vedení, psychická deka navíc najednou byla pryč.

„Pomohl nám ten nahoře, ale zbytek gólů už byly krásné úniky po křídlech, přihrávky pod sebe, povedlo se nám to tam uklidit. Mohli jsme klidně dát ještě další dva góly. Samozřejmě se na psychice soupeře podepsalo zranění jejich brankáře,“ zmínil lodivod Matějka fakt, že Bospor hrál od 10. minuty po nepříjemném zranění hlavy Švrčiny s náhradním gólmanem Baránim.

Kozli se tak po změně stran dostali do vedení 4:0 díky gólům Schlehra a dvěma trefám probuzeného Galetky. V závěru po zbytečné chybě domácích upravil z penalty na konečných 4:1 Jatagandzidis.

Lukáš Dlouhý přebírá ocenění za nejhezčí gól jarní části krajského přeboru.
Autor gólu podzimu Dlouhý: Máma hlasování zorganizovala velice dobře

FK Kozlovice – FK Bospor Bohumín 4:1 (0:0)

Branky: 68. a 76. Galetka, 46. Vaclík vlastní, 50. Schlehr – 90. Jatagandzidis z pen.
Rozhodčí: Kolář – Buček, Mach. ŽK: Konečný – Jatagandzidis. Diváci: 355.

Kozlovice: Konečný – Střelec (54. Pavelka), Král, Řehák, Heger – F. Přikryl, Dostál, Schlehr, Kyselák (71. Chudoba) – Galetka, Š. Přikryl (67. Petržela). Trenér: Roman Matějka.
Bohumín: Švrčina (10. Baráni) – L. Poštulka, Vaclík, Košťál, Nowinski – Kubinski, Palej, F. Hanus, Leibl – M. Hanus – Jatagandzidis. Trenér: Marek Poštulka.