Favorit, kterému k postupu stačil i bod, začal naplňovat předzápasové prognózy od úvodního hvizdu. Na první branku si ale diváci museli počkat do 26. minuty. Centrovaný míč do pokutového území si zpracoval Modelský a střelou z malého vápna překonal brankáře Čecha.

Ve druhé polovině úvodního dějství pak ještě svěřenci trenéra Petra Zatloukala spálili hned několik slibných šancí. V těch největších Ferenc trefil břevno a Kušner v samostatném úniku trefil jen gólmana.

„Vytvořili jsme si velký tlak, celé utkání se hrálo de facto na jednu bránu. Soupeř hrozil jen z brejků, za které jsme si mohli sami svou nesoustředěností v defenzivě. Náš gólman Matůšů si však připsal jen jeden těžší zákrok, jinak práci neměl," prohlásil lodivod SK Hranice.

Také po změně stran si želatovický brankář Čech dobře postavil tyče, jelikož dva pokusy domácích skončily na brankové konstrukci. „Chytil nám hromadu šancí. Měl zkrátka svůj den, byl vždy na správném místě," vyzdvihl hranický kouč brankáře hostí.

Na vlastní gól z 57. minuty byl však krátký. Čáp zahrával rohový kop a posledním, od koho se míč odrazil za záda bezmocného Čecha, byl želatovický obránce Mrázek.

Domácí útočník Ferenc se v závěru souboje dostal do několika šancí a až do třetice všeho dobrého a zlého se prosadil. Utekl obráncům, poslal míč na zadní tyč a uzavřel účet zápasu na konečných 3:0.

„Věděli jsme, že v Hranicích můžeme maximálně tak překvapit. Našim cílem bylo co nejméně inkasovat a tomu jsme také podřídili taktiku. Soupeř byl ovšem jasně lepší, předvedl divizní kopanou. Do nějakých šancí jsme se dostali, ale ty buď skončily ještě před vápnem, nebo jsme selhali v zakončení," zhodnotil duel Pavel Hošek, jeden z trenérské dvojice Želatovic.

„Předsezonní cíl jsme splnili, a to je hlavní. Loni nám to uteklo o fous, to když hrálo roli spoustu různých faktorů. V tomto ročníku se všechny týmy chovaly čestně, nezaznamenal jsem žádné negativní praktiky, které se bohužel ve fotbale stávají. Nikdo nic nezkoušel, nebyly tam žádné vlivy. Všechny týmy hrály čestně, takže to byla, dá se říci, soutěž pravdy," pochvaluje si fair play hru trenér Zatloukal.

Po sobotním vítězství nad Želatovicemi tak mohly naplno vypuknout oslavy. „Musím poděkovat všem fanouškům, kteří se toho zúčastnili. Bylo to něco neskutečného. Takové bouřlivé ovace jsem ještě za svou kariéru nezažil," byl nadšený.

Do konce soutěže ještě zbývají odehrát poslední dvě kola, postup už mají Hraničtí v kapse, takže prostor nyní dostanou zřejmě náhradníci z lavičky. „Naší prioritou nyní je, aby postoupilo i béčko z okresního přeboru do 1.B třídy, které nyní vede o bod před Domaželicemi. Největší opory tedy pošleme s béčkem a prostor dostanou kluci, kteří toho letos tolik neodehráli," dodal Petr Zatloukal.

SK Hranice – FC Želatovice 3:0 (1:0)

Branky: 26. Modelský, 57. vlastní, 68. Ferenc.

SK Hranice: Matůšů – Kušner, Kundrát, Wojnarovský, Čáp – Modelský (78. Hanák), Bušina, Kufa (82. Pokorný), Pecha (70. Žoch) – Málek, Ferenc. Trenér: Petr Zatloukal.

FC Želatovice: Čech – T. Klein, Venský, Mrázek, D. Bernard – Calábek, Koplík (56. Chuda, 86. J. Matušík), Jemelka (78. Baďura), Dlouhý, Smékal – M. Mackovík. Trenéři: Bohumil Chodil, Pavel Hošek.