Jakožto nováček musíte být s výsledným šestým místem spokojený. Dá se říct, že tento výsledek předčil tak trochu i vaše očekávání?

To ano. Hlavním cílem bylo před sezonou setrvání v soutěži. Po podzimu to s námi nevypadalo úplně dobře, ale zimní příprava se nám vydařila. Před začátkem jara jsme si vytyčili cíl umístit se do sedmého místa, a ten kluci splnili. Můžu říct, že jsem spokojený.

Jak se říká, první rok ve vyšší soutěži bývá kritický. Vy jste ho však zvládli. Co říkáte na úroveň krajského přeboru?

Bylo to zde mnohem náročnější než v I. A třídě. K výhře jsme vždy potřebovali maximální nasazení, kolikrát záleželo i na kousku štěstí. Soupeři byli vyzrálejší, často rozhodovaly detaily. Důležitý byl důraz v osobních soubojích.

Při pohledu na vaše skóre předpokládám, že budete podstatně spokojenější s defenzivní činností týmu než s tou ofenzivní. Méně branek než vy inkasovaly jen tři týmy…

Je to tak. I když defenziva se nám zlepšila především až na jaře. To jsme si v obranné činnosti počínali jednodušeji, hráči neřešili situace naivně, jak se často stávalo na podzim. Ve hře dopředu však stále máme problém s produktivitou a předfinální fází. Musíme na tom zapracovat.

Vaším nejúspěšnějším střelcem byl s deseti góly velezkušený Libor Bosák. O to spíš máte důvod ho přemlouvat, aby dále hrál.

Bosi (Libor Bosák, pozn. red.) je zkušenost sama. Řeší situace s klidem, umí uklidit míč do sítě. Samozřejmě je ale k udržení jeho střelecké potence zapotřebí práce ostatních kluků. S Liborem jsem mluvil a slíbil mi, že sezonu ještě dá, za což jsem velmi rád. Vím, že u něj není věk rozhodujícím faktorem.

Ostatní útočníci zůstali v jeho stínu. Čím si vysvětlujete, že nebyli produktivní? Bylo to právě jejich nezkušeností?

Jak říkám, Libor je zkušený hráč, umí si najít své místo a zakončit. Samozřejmě má, co se týká úkolů na hřišti, volnost oproti ostatním. Další útočníci jsou mladí kluci, u kterých produktivita zatím lítá nahoru dolů. Například Matěj Řezáč měl skvělou zimní přípravu a úvod jara, jenže potom přišel útlum. Věřím, že ten správný klid do zakončení u něho i ostatních přijde. Je to otázka sebedůvěry a pracovitosti.

V sezoně jste dosáhli jedenácti vítězství. Je mezi nimi některé, kterého si ceníte více než těch ostatních?

Každé vítězství a každý získaný bod má svou důležitost, ale zásadní pro nás byly tři výhry v řadě zkraje jarní části soutěže. Nasbíraných devět bodů nás do dalších utkání uklidnilo.

Jak jste byl vůbec spokojený s výkonností hráčů? Splnili všichni vaše očekávání?

V tomto směru nejsem úplně spokojený nikdy. Vždy je co zlepšovat. Hlavně u mladších hráčů byla výkonnost jako na houpačce. To je jeden zápas super a hned ten následující to mnohdy vypadá, že hraje někdo jiný. Věřím ale, že je to věc tréninku.

Kdy zahajujete přípravu na novou sezonu? Jak by měla probíhat?

Začali jsme 10. července. Trénujeme čtyřikrát týdně a naplánovaná máme čtyři přípravná utkání.

A co samotný kádr? Nastane nějaký pohyb?

Zásadní pohyb nenastane. S některými hráči pracujeme už od účasti v I. B třídě a toto jádro chceme zachovat. Ti, co přišli do týmu později, navíc výborně zapadli, a proto nechceme dělat žádné výrazné změny. Budeme zkoušet maximálně dva nové hráče. I v nové sezoně chceme spoléhat na stávající kádr. Má naši důvěru.

V premiérové sezoně jste si šestým místem nasadili laťku poměrně vysoko. S jakými ambicemi půjdete do té nadcházející?

Chceme postoupit do divize (směje se).

Ne, samozřejmě pokud zopakujeme letošní výsledek, budu nadmíru spokojený. Pakliže bychom skončili do první pětky, byla by to spokojenost na druhou. Hlavní je, aby nás fotbal a práce bavily. To je náš cíl.