A jak na to reagoval náš „slavný fotbalový svaz“? Pro jistotu na tato klíčová utkání nevyslal VAR. To už si z nás dělají srandu? Kdy jindy tento systém využít, než v zápasech o všechno? Jenže to bychom nesměli být v našem Kocourkově. Za mě je to další důkaz obrovského diletantství zodpovědných orgánů a činovníků. A nebo, což by bylo ještě horší, úmyslné snahy o ovlivnění závěru soutěže.

Tento amatérismus mě opravdu rozpaluje doběla. Máme nákladný systém k dispozici, ale stejně ho neumíme využít ve prospěch regulérnosti ligy. A především k vyvolání důvěry u široké veřejnosti. Už jen informace, že na tak důležitých zápasech VAR chyběl, stačil spoustě lidí k jasnému závěru. Že se tady nebude hrát fér. To, že utkání nakonec proběhla naprosto regulérně a sportovně čistě, na tom pohledu nic nezmění.

Ať byly důvody jakékoliv, tohle je další nepochopitelný úlet. Za to by měly padat hlavy!

David Houska se před zápasem Sigmy s Mladou Boleslaví loučil s Androvým stadionem
Houska děkoval fanouškům za potlesk. Jak hodnotí 13 olomouckých let?

Příbram spadla, což mě, přiznávám, potěšilo, neboť jsem fandil Radimu Kučerovi a jeho Teplicím. Pardubice jen potvrdily charakter a hlavně skvělou výkonost . V posledním kole ještě budou hrát o poháry – senzace! I když je do Evropy s největší pravděpodobností nepustí Plzeň, která 4:0 zostudila Baník a potěšila tak trenéra Bílka, jenž, jak věřím, Viktorku časem zvedne. Konečné druhé místo uzmula Sparta a zahraje si o Ligu mistrů. Nicméně se obávám, že na Evropu nemá dostatečně kvalitní kádr, respektive hlavně obranu, takže bude muset výrazně posílit. Jablonec skončí třetí a Slavia remízou prodloužila rekordní šňůru utkání bez porážky.

Sigma proti Plzni. David Houska
David Houska před loučením se Sigmou: Slzy nečekám, ale sám jsem zvědavý

Sigma bohužel absolutně nestačila kvalitě Mladé Boleslavi a podlehla doma 0:3. Aspoň, že na ligové scéně obouchala další mladíky. K tomu má ještě více nadějných hráčů v druholigovém Prostějově. Ten už má jisté, že skončí na bedně ve F:NL, což je úspěch. Hráči jako Matoušek, Zlatohlávek a další, kteří Sigmě patří, mohou v létě úspěšně atakovat ligovou sestavu, neboť nabrali spoustu zkušeností a hlavně sebevědomí v druhé lize. Přesun do áčka Sigmy by tak mohl být o hodně lehčí. Jestli se v létě chytí, na to budu hodně zvědavý.