„Od začátku jsme hráli na tři obránce. Chtěli jsme posílit útok, což nám vyšlo perfektně. Soupeře jsme přehrávali hned od první minuty," konstatoval trenér Kozlovic Kamil Štěpaník.

„Chtěli jsme utkání důstojně odehrát, ale to se nám nepodařilo. Domácí byli kvalitnější, rychle kombinovali, byli prostě minimálně o třídu lepší," uznal po vysoké porážce vedoucí družstva Loštic Bohumil Zatloukal.

V první čtvrthodině se Kozlovičtí jen zastřelovali, když všechny tři pokusy Jana Dohnala šly mimo tři tyče. V 19. minutě zahrával Kaďorek rohový kop a Michal Král otevřel skóre.

Povedenou akci s gólovou tečkou předvedli domácí ve 35. minutě. Lukáš Dohnal našel centrem Stoklásku, ten vrátil míč pod sebe a Kaďorek jej napálil do sítě – 2:0.

Do konce první půle zbývalo ještě deset minut a diváci v nich byli svědky dalších dvou gólů. Nejdříve Jan Dohnal poslal kolmici na Bernarda, a ten šel od poloviny hřiště sám na gólmana Morávka. Udělal mu kličku a dával do prázdné.

V závěru úvodního dějství pak byl faulován Vrba ve vyložené šanci, míč si na penaltový puntík postavil Kaďorek a bylo to 4:0.

Druhá půle poté začala ve stejném duchu, jak skončila ta úvodní. Neuběhly ani dvě minuty a domácí přidali pátou povedenou trefu. Jan Dohnal šel sám na Morávka a s jistotou svou šanci proměnil. V 55. minutě se dostal domácí útočník do podobné pozice a zvyšoval už na 6:0.

Za další čtyři minuty diváci znovu tleskali přesnému zakončení. Martin Král se dostal k odraženému míči po standardní situaci a napálil jej do sítě.

Domácí poté ještě dvakrát zatřásli konstrukcí Morávkovy brány a v 88. minutě střídající Matula uzavřel na konečných 8:0.

„Skóre mohlo být i vyšší, vypracovali jsme si totiž ještě spoustu dalších šancí po krásných akcích. Rozhodli jsme hned v první půli. Soupeř poté rezignoval a po přestávce to už z naší strany byla exhibice," těšilo Kamila Štěpaníka, trenéra Kozlovic.

„Nastoupili jsme bez tří hráčů základní sestavy, potřebovali jsme totiž, aby se udrželo alespoň béčko. Vzali jsme tedy dorostence a hráče z béčka. Kozlovice byly daleko lepší jak kombinačně, tak efektivně," dodal vedoucí družstva Loštic Bohumil Zatloukal

FK Kozlovice – SK Loštice 8:0 (4:0)

Branky: 35. a 43. Kaďorek (2. p. k.), 47. a 55. Jan Dohnal, 19. Mich. Král, 59. Mar. Král, 40. Bernard, 88. Matula.

FK Kozlovice: Mánek – Zselezo, Mich. Král, T. Petráš – Kaďorek, L. Dohnal (66. T. Mackovík), Mar. Král (70. Málek), M. Bernard, Stokláska – Vrba (60. Matula), J. Dohnal. Trenér: Kamil Štěpaník.

SK Loštice: Z. Morávek – Ďurček, Plhák, Hejný, Dajčar – Vinkler, Hlaváč, Petruška, R. Morávek – Pagáč, Másilko (83. Novák). Trenér: Jaroslav Vinkler.