„Museli jsme nastoupit v hodně improvizované sestavě. Ještě v sobotu jsem pořádně nevěděl, s kým vlastně pojedu, je to pro mě složité. Bohužel se s tímto teď potýkáme, chyběl nám Dočkal, Matějka, Machů, Drápal a další. Navíc Kroměříž hrála své zápasy, takže nám nemohla poskytnout hráče. Museli jsme to řešit dvěma dorostenci na doplnění kádru," vysvětluje šlamastiku Kojetína trenér Marek Ševeček.

Důležití hráči jako jsou Zdeněk Matějka a Tomáš Machů nebyli k dispozici kvůli pracovním povinnostem, kapitán Dočkal pak chyběl kvůli karetnímu trestu. Tito hráči by se do dalšího utkání už naštěstí pro Kojetín měli vrátit. Nepříjemné je však dlouhodobé zranění další z opor Dominika Drápala. Situaci by Kojetínští rádi vyřešili v zimě.

„Teď už s tím moc neuděláme, přestupní termín je uzavřen. V zimě se to musí řešit tak, aby to prospělo kojetínskému fotbalu," pověděl kouč Slavoje.

Utkání v Litovli bylo poměrně vyrovnané, avšak v 69. minutě domácí udeřili zásluhou kapitána Martina Jindry. „Z mého pohledu to bylo vyrovnané utkání, rozhodla srandardka z rohu, kdy soupeř využil výškové převahy, my jsme se pak nedokázali v útočné fázi prosadit," hodnotil zápas Ševeček.

Chvíli poté se pak v závaru před kojetínskou brankou prosadil Martin Schön. Kojetín tak odjel s další porážkou. Další utkání jej čeká doma se silným Medlovem.

TJ Tatran Litovel – FK Slavoj Kojetín/Kovalovice 2:0 (0:0)

Branky: 69. Jindra, 72. Schön.

Rozhodčí: Kološ – Křepský, Konečný. ŽK: Miklánek, Krátký – Panák, Javořík, Obdržálek. Diváci: 40.

Kojetín: Gajdoš – Večerka, Ernst, Javořík, Panák – Řezáč, Vaněk, Obdržálek, Rybovič – Cibulka (74., Horák. Trenér: Marek Ševeček.