My jsme zkusili něco podobného a jak to tak vypadá, vesnice vzdálená asi tři kilometry od Přerova, co se gastronomie týče, hraje něco jako Ligu mistrů.

„Tady není vážně o čem. Lepiho výpečky, řízky nebo plněné bramboráky… Fotbal je jenom doprovodný program,“ usmívá se jeden z bývalých hráčů TJ Sokol Újezdec.

Nabídka se pochopitelně mění, v sobotu na utkání I. B třídy s Pivínem (15.30) se můžete těšit kromě tradičních opečených klobás také na řízky z panenky a panenku plněnou nivou, na své si přijdou i milovníci kuřecího masa či marinovaných žebírek. A kvalita? Ta zůstává vynikající.

„Líbí se mi, že masné výrobky jsou kupované od místního řezníka a připravuje je místní kuchař. Vždycky se těším na pozápasovou klobásku,“ pochvaluje si současný fotbalista Újezdce Jan Stokláska.

DERBY V PLUMLOVĚ OKOŘENÍ SPECIALITY

Většina lidé obvykle míří do Plumlova obdivovat krásy zámku či místní přehrady. Plumlov ale nabízí i sportovní atrakce, jakou bude například tento víkend derby I. A třídy proti Určicím. Pro všechny návštěvníky atraktivního utkání bude připraveno občerstvení, které tradičně chystá pan Pořízka.

„Hodně se o to stará. Na každý víkend nachystá něco jiného, mění to podle jeho nálady,“ usmívá se sekretář plumlovského klubu František Kocourek. I v sobotu tak provoní plumlovské hřiště řada dobrot.

„Určitě budou žebra. Z klasického sortimentu nebudou chybět klobásy a makrely, někdy bývají i řízky,“ popisuje menu plumlovského klubu Kocourek.