Nutno však podotknout, že hosté do Kojetína přijeli s „béčkovou" sestavou, v utkání už jim o nic nešlo. „Již po posledním utkání jsme avizovali, že šanci dostanou hráči lavičky a prostě ti, kteří byli méně vytěžovaní. Podle toho to také dopadlo tak, jak to nakonec dopadlo. Jde vidět, kteří hráči na tuto soutěž mají a kteří ne," poznamenal trenér Hněvotína Ivo Lošťák.

Zdroj: KFS Olomouc

První poločas střetnutí přitom vypadal, alespoň co se výsledku týče, vyrovnaně. Skóre otevřel ve 14. minutě Radim Vaněk. Šance na navýšení náskoku Kojetín nevyužil, do šaten tak šel s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé půli si však kanonýr Slavoje Adam Galetka udělal z domácího stadionu střelnici. Za dvaadvacet minut nastřílel hattrick, který ještě podpořil dvěma přesnými trefami jeho parťák z útoku Vaněk. Dva hattricky tak daly utkání podobu debaklu.

„Kluci hráli výborně, tak jako celé jaro. Prostě si vše na jaře sedlo tak, jak má. Chtěl bych všem klukům moc poděkovat za jarní výkony. Rozuměli si jak na hřišti, tak i celkově. Výsledky si pak získali potřebný respekt soupeřů. Sice jsme první zápas na jaře prohráli, ale první prohrání z kapsy vyhání," byl spokojený trenér Kojetína Marek Ševeček.

Ten se oficiálně k A-týmu Slavoje posunul po podzimu, kdy tým opustil hlavní kouč Roman Matějka. Tento odchod ale Kojetínské nijak nepoznamenal. Farma Kroměříže naopak vystoupala až na konečné páté místo tabulky.

„Je to skvělé. Spolupráce s Kroměříží nám nakonec pomohla spíše k doplnění kádru. Chodili k nám hlavně hráči z U19," připomněl Ševeček.

Spokojený se sezonou je i kouč Hněvotína.

„Jaro bylo vynikající, jako celé sezona. Po kostrbatém začátku jsme začali hrát a sbírat body. Vyústilo to ve vynikající jaro, které nám v žádném případě nepokazí ani tento poslední zápas. Je to úspěch celého týmu," řekl Ivo Lošťák. 

TJ Slavoj Kojetín/Kovalovice – FC Hněvotín 6:0 (1:0)

Branky: 14. Vaněk, 47. Galetka, 49. Galetka, 66. Vaněk, 69. Galetka, 75. Vaněk.

Kojetín: Gajdoš – Javořík, Dočkal (60. Polách), Humpal, Panák – Řezáč, Axamit (70. Železný), Matějka, Rybovič – Galetka (80. Krčmář), Vaněk. Treněři: Radek Tomšic, Marek Ševeček.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Láner (25. Šimek), Lakomý, Novák (66. Pagáč) – Šenkyřík, Šulc, Kryl, Masařík (50. Urbánek) – Karabina, Novotný. Trenér: Ivo Lošťák.