Hrdinou zápasu se stal v 85. minutě Jan Bubeník, který využil zaváhání domácího gólmana Davida Konečného. Ten nejspíš ideálně neodhadl situaci, po vyběhnutí na hranici šestnáctky zahrál hlavou pouze na přerovského obránce, který brankáře přehodil. Gólu už nezabránil ani vracející se všechovický stoper Lukáš Bayer.

„Nevím, jestli udělal chybu. Jestli tam musel jít, jestli si mohl počkat nebo ne, je to složitá situace,“ popisoval brankář Přerova Petr Bělík, který si po zimním přestupu z Kozlovic připsal druhou nulu ve druhém jarním zápase.

„Oslovil mě Mojmír Kabelík. Ten si z toho teď dělá legraci, že je můj manažer. Jsem odchovanec, hrál jsem tady deset let a teď jsem se po sedmi nebo osmi letech. Jsem za to rád,“ prozradil osmadvacetiletý gólman.

V průběhu nedělního utkání příliš práce neměl, přestože Všechovičtí drželi míč na svých kopačkách více. Když už se však dostaly do šance, Bělík byl připraven. To Přerov měl hlavně v první půli větší možnosti ke skórování. Individuální průnik Zimčíka ani obrovská šance Víta Koplíka nemířily mezi tři tyče.

„Chyběla nám větší kvalita dopředu. Jsem zklamaný, ale hráčům nemůžu nic vytknout. Jen nás teď trošku brzdí předfinální a finální fáze, musíme na tom pracovat,“ mrzelo trenéra Všechovic Zbyňka Vinklara.

Fotbalisté Kozlovic. Ilustrační foto
Šťastné tři body. Kozlovice spasil v 90. minutě Nekuda

NÁVRAT BOGDANĚ POMOHL ZÁLOZE PŘEROVA

Ve druhém poločase pokračovala přetlačovaná. Hostům ovšem hodně pomohla dvě střídání. Na hřiště šel do středu zálohy po zranění jindy spíše stoper Petr Bogdaň, do útoku nastoupil místo Davida Chudy Petr Horák.

„Střídání trošku vývoj utkání obrátila. Petr Horák vlastně i byl u gólu, protože to on presoval gólmana. Petr Bogdaň poslední měsíc netrénoval. Představa, že by zvedl náš výkon ve středu hřiště, tam je. Je zkušený, má přehled a neprohrává osobní souboje. V záloze může hrávat,“ zmínil kouč Přerova Richard Švehlík.

Po gólu Bubeníka měli domácí velký tlak, to už se na hřiště podíval i exreprezentant Marek Heinz, Viktorka ale udolala bez větších komplikací a na jaře tak zůstává stoprocentní. „Čekali jsme, že to bude zápas o jednom gólu, jedné chybě. To se nakonec potvrdilo. Soupeř trpělivě čekal, hrál zodpovědně dozadu. My jsme jej ničím nepřekvapili,“ uznal Zbyněk Vinklar.

Tatran si naopak připsal první jarní porážku a v tabulce krajského přeboru je na pátém místě. Přerov se posunul na třetí místo, má navíc zápas k dobru. Tři body z Všechovic jsou velmi cenným úlovkem. „Ze zápasu jsme měli obavy, protože Všechovice hrají doma velice dobře. Měli jsme respekt k jejich útočné fázi, protože fotbalovost ten tým má. Soustředili jsme se na dobře odpracovanou defenzivu,“ uzavřel Richard Švehlík.

Fotbalisté SK Hranice (v pruhovaném). Ilustrační foto
Hranice doma padly s Opavou a dál hazardují se sestupem

Tatran Všechovice – 1. FC Viktorie Přerov 0:1 (0:0)

Branka: 85. Bubeník. Rozhodčí: Pospíšil – Sedláček, Perutka. Diváci: 180.

Všechovice: Konečný – D. Šindelek, Bayer (90. Páleník), Dluhoš, Sehnálek – Hulman (58. Rolinc), Kelnar, Plešek (86. J. Šindelek), Hrdlička – Uhlíř, Hrabovský (73. Heinz). Trenér: Zbyněk Vinklar.
Přerov: Bělík – Koplík (86. T. Chuda), Hrabal, Václavíček, Bubeník – Koller, Bielko (46. Bogdaň), Rybka, Zimčík – Blažkovský, D. Chuda (46. Horák). Trenér: Richard Švehlík.