Po celý rok se Oto Hons snaží zajišťovat nadstandardní občerstvení pro návštěvníky zápasů fotbalistů Vrchoslavic.

Na speciality z grilu a udírny míří i lidé ze širokého okolí vísky ležící na jihu prostějovského okresu.

„Minimálně cigáro a bůček mám pokaždé. Když vím, že bude dobrá návštěvnost, tak v sezoně děláme i makrely. Navíc připravujeme i vepřové a kuřecí steaky, takže uspokojíme veškerou klientelu,“ popisuje Oto Hons nabídku ve Vrchoslavicích.

Jeho pokrmy jsou vyhlášené široko daleko. Speciálně na bůček a makrely se rádi zastaví i lidé z přilehlých Němčic nad Hanou a dalších obcí.

„I když to není zdravé, tak na náš předuzený bůček, který ohříváme v udírně, se ptá nejvíc lidí. Hlavně starší generace chlapů by se toho ujedla. Když náhodou bůček není, tak jsou chlapi zklamaní,“ popisuje s úsměvem činovník vrchoslavického fotbalového klubu.

Oto Hons se osobně stará o přípravu další místní speciality – lahodných makrel.

„Kolega kuchá a já nakládám. Je potřeba kvalitní česnek, sůl a dobré koření. Makrely se musejí naložit aspoň dva dny předem. Kdo říká, že stačí ryby posypat těsně před grilováním, tak to opravdu nestačí. Naložená makrela chutná úplně jinak,“ má jasno o přípravě vyhlášené pochoutky.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 4. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

K fotbalu (nejen) ve Vrchoslavicích patří pochopitelně pěnivý mok.

„Pivo si dá téměř každý, ale máme i nealkoholické nápoje. S naší nabídkou myslíme i na děti,“ říká Oto Hons.

Přesvědčit se můžete už v neděli odpoledne, kdy Vrchoslavice hostí ve šlágru okresního přeboru tým Skalka 2011.

Dá se očekávat, že diváci budou domů odcházet šťastní bez ohledu na výsledek.

„Když je člověk najezený, tak je spokojený. A to platí i na fotbale,“ uzavřel s úsměvem Oto Hons.

Tomáš Vaclík se zdraví s hráči Sigmy před výkopem zápasu v Seville
Sigma nechala ve Španělsku moc dobrý dojem, říká Vaclík

ŠIROKÁ NABÍDKA NA NOVÝCH SADECH

Z výkonů novosadských fotbalistů sice v letošní divizní sezoně (zatím) bolí oči, na tamní stánek s občerstvením je ale spoleh neustále.

„Já mám svoji oblíbenou makrelu, kterou si tam dám vždycky,“ říká Marcela Míšelnická, sekretářka olomouckého klubu.

Z grilu a udírny si ale můžete dát mnohem víc.

„Udíme nebo grilujeme každý den,“ zve na skvělé občerstvení Ondřej Korec, který provozuje letní zahrádku na hřišti Nových Sadů.

Na speciality uzený jazyk a královský bůček si sice musíte zajít do sportovního areálu ve středu, ale ani v sobotní den, kdy Nové Sady od 16 hodin hostí Bzenec, nebudou fotbaloví fanoušci o dobroty ochuzeni.

„Na grilu máme žebra, cigáro, klobásy, kuřecí a vepřové steaky, hermelín, kukuřici a při fotbalových utkáních děláme makrely,“ vypočítává Ondřej Korec.

Na Nových Sadech dostanete čerstvé jídlo zhruba od 3 hodin odpoledne až do večera. Dle počasí.

„Nejvíc se prodává cigáro, makrely a žebra,“ přibližuje Ondřej Korec.

Z fotbalu na Nových Sadech zkrátka s prázdným žaludkem většinou neodejdete.

Josef Mucha (uprostřed) - legenda fotbalové Sigmy a otec tenistky Karoliny Muchové na zápase své dcery při finále ITS Cupu v Olomouci
Otec tenisové hrdinky Mucha: Víc gratulací mi v životě nepřišlo

VYHLÁŠENÁ ŽEBRA V ŠUMPERKU

Divizní bitva na ostří nože se bude v neděli hrát v Šumperku. Kromě lítého boje místních borců se Vsetínem si fanoušci přijdou i na vyhlášené občerstvení.

Šumperští si na fotbale potrpí především na vyhlášená žebra.

„Děláme je zhruba dvě hodiny před zápasem. Klasicky, starou metodou, čili je vaříme ve velkém kotli,“ líčí Radim Netopil. „Za ty roky si už na ně lidé zvykli, za zápas se prodá zhruba šest kilo žeber,“ dodává provozní bufetu.

A pokud nemáte chuť na tuhle místní specialitu, v jeho stánku seženete klobásy nebo párky v rohlíku.


Autobus prostějovské MHD. Od září se v něm děti a senioři svezou se 75% slevou
Olomoucká MHD se k 75% slevě nepřidá