Sobotní základní skupiny se obešly ještě bez nějakého většího překvapení. Na druhý den ovšem začali padat favorité, jako hrušky. Už v semifinálové skupině skončil obhájce prvenství Sport-Bar Leguán. V osmifinále neuspěli v pokutových kopech největší favorité z týmu Mumuland a třeba dobře hrající tým Gang Bang. Čtvrtfinále se zase stalo konečnou pro fotbalisty MK Jihlava.

Za krásného počasí si to o třetí místo rozdaly celky Atletico Bystrovany a Šneci. V penaltovém rozstřelu uspělo Atletico a získalo pomyslný bronz. Vítězem se o několik desítek minut později stal tým Dlážka City z Přerova, když porazil v dramatickém finále FC Hardbass 3:2.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Miroslav Ulma (Dlážka City), kanonýrem se stal s 15 góly Tomáš Stískal (Mumuland) a brankářskou cenu obdržel Michal Bílek (FC Hardbass). (lh)

Tým Dlážka City, vítěz Citov Cupu 2012

Tým Dlážka City, vítěz Citov Cupu 2012. Foto: Archiv pořadatelů

V Horní Moštěnici zvítězil domácí mančaft

Turnaj v malé kopané se hrál o uplynulém víkendu také v Horní Moštěnici, kde si to osm týmů rozdalo ve dvou základních skupinách o co nejlepší postavení před vyřazovací částí turnaje. S nástrahami play-off se nejlépe vypořádal domácí tým FC Horní Moštěnice, který ve finále porazil 4:1 družstvo „Tak na chuť" tvořené převážně dorostenci 1.FC Viktorie Přerov. Boj o třetí místo mezi celky Dněpro a Ču*áci musely za nerozhodného stavu 3:3 rozhodnout pokutové kopy. V nich byl až v sedmé sérii úspěšnější prvně jmenovaný tým. Nejlepším brankářem byl vyhodnocen Jakub Fišer, kanonýrem turnaje se stal s 6 brankami Marek Fabián (oba FC Horní Moštěnice) a nejlepším hráčem byl vyhlášen David Chuda (Tak na chuť).