Z ekonomického hlediska s potěšením kvitují také návrat do skupiny E, kde se potkají hned s pěti celky z Olomouckého kraje.

Už v prvním kole je tak čeká těžký souboj s Novými Sady, přibude i okresní derby s Hranicemi.

„Derby mají svá vlastní mikroklima, mám to rád," vyhlíží novou sezonu trenér Kozlovic Roman Matějka.

Letní příprava je u konce, jak jste s ní celkově spokojen?
S přípravou jsem vcelku spokojený až na poslední zápas, kdy nám nedojel soupeř. Měla to být generálka na mistráky, ale Mohelnice nám to večer před zápasem odřekla. To je taková menší kaňka na celé přípravě. Udělali jsme tedy místo utkání trénink a já věřím, že tým je dobře nachystaný.

Kdo kádr pro novou sezonu posílí?
Někteří hráči jsou ještě v jednání. Nerad bych, aby nám ještě někdo zmizel do jiného týmu. Můžu prozradit, že přišli mladí kluci. Na pozici gólmana číslo dva přichází z Prostějova Roman Konečný. Dále přichází záložník Marek Matocha, což je také ročník 1997. Hrál za Sigmu a za Prostějov. Přišli i Přerováci – Ondřej Kyselák a Tomáš Hrušák. Jednáme ještě o jednom šikovném útočníkovi, v přípravě máme i dva další obránce.

Z přerovské Viktorky měl ještě kromě Kyseláka s Hrušákem přijít i David Pavelka, jak to vypadá s ním?
Pavelka už je v Kroměříži. Kozlovice pro něj byly jen takovou přestupní stanicí. Byl hráčem Kozlovic asi měsíc, pak přestoupil.

Pro přerovské fanoušky jsou přestupy mezi Přerovem a Kozlovicemi zajímavé, jak to vlastně probíhalo nyní?
Myslím si, že hráči sami využili přestupového okna do 20. června, kdy mohli odejít, kam chtěli a na vlastní žádost přešli k nám.

Nevyhnuly se vám některé odchody, můžete je zrekapitulovat?
Brankář Peťa Kadlec šel nyní do Chropyně, ale měl by se vrátit. Pavel Krejčíř odešel do Rakouska, Michal Axamit se přestěhoval do Brna. Zůstal by u nás, ale dojíždění by bylo složitější. Adam Galetka se vrátil do třetí ligy do Kroměříže. Přeji mu, aby se mu dařilo, i proto to děláme, aby se kluci posouvali nahoru. Dominik Drápal u nás ukončil působení a šel do krajského přeboru do Bystřice pod Hostýnem.

Přes tyto odchody kádr vypadá velice silně, jak vidíte své šance v divizi E?
Věřím, že budeme schopní hrát absolutní špičku divize a budeme velice konkurenceschopní.

Jste spokojen s návratem do skupiny E?
Mně to déčko fotbalovostí velice vyhovovalo. Mančafty se snažily hrát kombinačně, bylo to možná méně důrazné než éčko, které jsem ale zažil vlastně jen půl roku. Dojíždění v minulé sezoně však byla samozřejmě vražda.

Kromě derby s Viktorkou navíc přibude to s Hranicemi, těšíte se?
To má samozřejmě svůj náboj, ta derby nemají nikdy favorita a mají takové vlastní mikroklima. Já to hraji rád. Je to pro diváky, má to svou atmosféru. I když dvě kola před koncem soutěže nebude o co hrát, při derby tohle neplatí (usmívá se).

V prvním kole se utkáte s olomouckými Novými Sady, co od zápasu očekáváte?
Hned na úvod nás čeká velice těžký soupeř, ale chceme doma vyhrát. Sady byly vždy kvalitní. Jaro jim sice tolik nevyšlo, ale to vůbec neberu, protože se jim vrací střelec Režný. Dotáhly si i další kluky. Vloni měly vstup do divize skvělý, po podzimu byly druhé. Jejich kvalitu bereme na vědomí, ale věřím, že ta naše je ještě vyšší.

Přípravná utkání FK Kozlovice:

Kozlovice – Hranice 4:1

Kozlovice – Nový Jičín 4:3

Kozlovice – Opava U19 2:1

Kozlovice – Otrokovice 4:5