„Kluci si ověřili, že když mají chuť pracovat a přistoupí k utkání tak, jak mají, tak můžou hrát prakticky s každým a každého taky porazit. Ten přístup a práce, kterou odevzdali na hřišti, byly příkladné,“ pochvaloval si lodivod Kozlů Tomáš Bureš.

Hlavně směrem k prvnímu poločasu nacházel bývalý ligový gólman samá superlativa. Jeho tým sice prohrával asi po půlhodině hry 0:1, herně ale ukazoval své kvality a zaslouženě srovnal. Kaďorkův přesný centr našel hlavu Daniela Navrátila. Možná posila útoku předvedla, že góly rozhodně dávat nezapomněla.

„Byli jsme s Ivošem (druhým koučem Zbožínkem, pozn. red.) dost spokojení, kluci k tomu přistoupili perfektně. Musím říct, že hlavně první poločas měl vysoké tempo z obou dvou stran. Hrálo se nahoru a dolů, skoro bez přerušení. Myslím si, že jsme byli i daleko nebezpečnější. Po celé utkání jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem,“ hodnotil Bureš.

Do druhého poločasu oba týmy prostřídali a tempo hry přeci jen zvolnilo. Větší touhu vyhrát ale ukázali hosté. Dalekonosná střela navrátilce Tomáše Petráše rozhodla o osudu utkání.

„Druhý poločas už neměl takové tempo a kvalitu, oboustranně se to prostřídalo. Odehrávalo se to hlavně mezi šestnáctkami,“ popisoval trenér.

Zajímavým tahem bylo přesunutí křídelníka a tahouna kozlovického týmu Lukáše Kaďorka do středu zálohy, kde odehrál celých 90 minut. „Chtěli jsme si něco vyzkoušet a musím říct, že Kaďa nám ukázal, že tam hrát může,“ vysvětlil Tomáš Bureš.

První zápas ve žlutomodrém dresu odehrál nadějný pravý záložník z Konice Jan Vogl. „Nastoupil v prvním poločase, který byl kvalitnější. Vypadal velmi dobře, do té kvality přesně zapadl,“ chválil závěrem trenér.

FC Viktoria Otrokovice – FK Kozlovice 1:2 (1:1)

Branky Kozlovic: 40. Navrátil, 65. Petráš.

Kozlovice: Konečný – Zach (46. Petráš), Michal Král, Martin Král, Heger (46. Sikora) – Vogl (60. Přikryl), Makovský, Kaďorek, Kyselák – Navrátil (46. Maduda), Přikryl (46. Galetka). Trenéři: Tomáš Bureš, Ivo Zbožínek.