„Chtěl jsem vyhovět Přerovu i divákům tady v Beňově. Fotbal tady dva měsíce nebyl, lidé se na to fakt těšili. Bylo to atraktivní utkání, splnilo to svůj účel,“ byl spokojen trenér Beňova Pavel Hošek.

Jeho tým hlavně v prvním poločase sehrál s divizním sokem vyrovnanou partii. Stav 1:1 platil až do závěru poločasu, nádherná rána Filipa Machače navíc skončila na spojnici, a přestože nedala domácím vedení, pohladila fotbalovou duši všech přítomných diváků.

Přerované ovšem nakonec šli do druhého poločasu s vedením 3:1 v zádech. Po změně stran navíc prostřídali a fyzické rozdíly začaly být znatelné. Tomáš Jaich z dorostu 1. FC Slovácko završil hattrick, dvakrát se ovšem prosadili i Beňovští. Po závěrečném hvizdu na světelné tabuli svítil výsledek 3:8.

„Dva měsíce jsme fakt nic nedělali. Máme za sebou dva tréninky, které nějak vypadaly. Oproti Přerovu jsme měli velký výpadek, což se samozřejmě projevilo,“ hodnotil utkání Pavel Hošek.

Jeho protějšek na lavičce Viktorky vyzkoušel celkem 18 hráčů, některé z nich viděl v herním zápřahu vůbec poprvé. A mohl být spokojen.

„Na zápas jsme se hodně těšili. Kdyby mi někdo řekl před měsícem, že v půlce května už budeme hrát zápas, tak bych mu nevěřil,“ pousmál se David Rojka. „Kluci si osahali velké hřiště, dostali všichni šanci. Máme před sebou ještě několik přípravných zápasů, pak ten kádr budeme muset stabilizovat, vybrat, kdo zůstane a koho pošleme na hostování. Je před námi ještě hodně práce,“ řekl Rojka.

Hrad Helfštýn v sobotu 16. května 2020.
Hrad Helfštýn opět láká k výletům. Podívejte se, jak krásný je v květnu

Beňov měl našlápnuto do kraje

V Beňově tak první přípravný duel byl alespoň částečnou náplastí na nepříjemný předčasný konec sezony. Ten totiž druhý tým 1. A třídy hodně bolel. Vytoužený postup do krajského přeboru byl letos hodně blízko.

„Mrzelo to nás i diváky. Bohužel, stalo se. Sezona byla rozjetá nádherně, podzim nám vyšel, trošku jsme doufali, že se na jaře o postup popereme. Musíme to hodit za hlavu a začít zase znova,“ má jasno beňovský trenér Hošek.

Kádr kolem brankáře Judase, obránce Jakuba Hrabala, záložníků Zbořiláka a Machače či útočníka Daniela Navrátila v Beňově doplnilo mládí, tým si postupně sedá a mohl by mít postupové ambice i v příští sezoně.

„V poslední době ti kluci okupují horní příčky. Je tady trend to do pátého místa udržet. Hlavně, ať nejsme ve spodních patrech tabulky. To se nám teď daří. Pokud se nám budou vyhýbat zranění, myslím, že opět budeme hrát nahoře,“ věří Pavel Hošek.

Jiří Goiš
Za Zubry se bude dál rvát Jirka Goiš

FC Beňov – 1. FC Viktorie Přerov 3:8 (1:3)

Branky: Gerold 2, vlastní – Jaich 3, Kaďorek 2, Otáhal, Blažkovský, Jaš.

Beňov: Judas – Dýčka, J. Hrabal, Janalík, T. Chuda – Zbořilák, Kytlica, M. Václavíček, Machač, Gerold – Navrátil. Střídali: Nikolišin, Nesňal, Suchánek. Trenér: Pavel Hošek.

Přerov: Bělík – Janský, Javora, Bogdaň, Zimčík – Kaďorek, Kocian, Bernard, Jaš – Jaich, D. Chuda. Střídali: Kratochvíl, Koplík, Kuča, Krejčíř, Otáhal, Havlíček, Masný. Trenér: David Rojka.