„Byl to kvalitní soupeř, ale my jsme víc chtěli, byli jsme důraznější, kompaktnější a i podle ohlasů diváků a soupeře jsme vyhráli zaslouženě," těšilo zkušeného kouče.

První krok udělal celek Olomouckého kraje už na začátku, kdy si odražený míč po standardní situaci našel Kaďorek a jeho přesný centr trefil hlavou do šibenice losinský Šinogl.

„Pomohlo nám rychlé vedení," přiznal Trnečka, jehož mančaft přežil chvíli před pauzou nastřelenou tyč Tomanovy brány.

A když ruku ve vápně 
v 55. minutě potrestal z penalty Kaďorek, zdál se duel rozhodnut.

„Soupeř to pak otevřel, protože chtěl snížit, a my jsme po hezkém brejku Woitkem zvýšili na 3:0," doplnil trenér Nových Sadů poslední branku.

„Jihomoravský kraj chtěl moc postoupit, protože už ví, jaké to je, a moc se jim to líbilo. Hrál skupinu v Bělehradě a poté dokonce 
i v Irsku finálovou část. Před zápasem měli takové řeči, že postoupí, ale my jsme to zvládli velice dobře. Byla to taková odveta za finále před dvěma lety, kde jsme padli na penalty," usmíval se spokojeně Trnečka.

Aby ne, jeho hráči předvedli takřka bezchybný výkon a vypořádali se s absencemi.

„Ti, co hráli, nepředvedli žádnou slabinu. Počínaje gólmanem Tomanem a konče Navrátilem 
v útoku," vyjmenovával.

Spolu s asistenty Mikou 
a Aleksijevičem a vedoucím mužstva Lojkou tak Trnečku čeká nelehké rozhodování 
o složení finálové nominace.

„Budu mít těžké rozhodování, ale zase je to lepší, než kdyby to bylo naopak. Takhle máte hráče, kteří můžou do zápasu naskočit 
a rozhodnout ho," vysvětloval hlavní lodivod.

„Chyběl nám Ferenc, který dal za Hranice tři góly a na dva nahrál, takže s ním určitě počítám. A uvidím, jestli se stihne uzdravit Schlehr, to je taky velice kvalitní fotbalista," dal vzápětí Trnečka naději dvojici hráčů.

Reprezentace se sejde na začátku června před finále 
s Pardubickým krajem. Vítěz postoupí na Euro, které se bude konat příští rok v České republice.

„Zjistím informace o soupeři, čeká nás nejdůležitější krok. A musíme doladit, jestli pojedeme den předem, nebo až v den zápasu," uzavřel Trnečka.

Jihomoravský kraj – Olomoucký kraj 0:3 (0:1)

Branky: 13. Šinogl, 55. Kaďorek z pen., 70. Woitek. Rozhodčí: Mikyska – Polák, Podaný. ŽK: Šplíchal, Šíp, Fojtík – Kaďorek, Krejčíř, Šinogl, Navrátil.

JK: Petráš – Hrazdílek, Kršák, Kirschner, Šplíchal, Fojtík, Paul (57. Trtílek), Šíp (84. Lang), Zůbek (57. Mičko), Kasala (70. Gromský), Žoček (46. Selinger). Trenér: Stanislav Schwarz.

OK: Toman – Krejčíř, M. Navrátil, Samek, Bubeník – Kaďorek (85. Gargulák), Škoda, Šinogl, Koutný (89. Kyselák) – P. Navrátil, Woitek (78. Bříza). Trenér: Karel Trnečka.