„Ještě minulý rok jsem hrával v Přerově. Hrávali jsme soutěže na penaltách, takže se přiznám, že kluky možná trošku znám. Měl jsem i štěstí, vybral jsem si pokaždé dobrou stranu,“ usmíval se jmenovec rekordmana v počtu vychytaných nul v Premier League. „Určitě budu muset klukům něco přispět do kasičky, teď máme pokutový řád mastný,“ smál se.

Už je to pár let, co na krajský přebor do Želatovic zavítalo tolik diváků. Oficiální zápis uvádí 305 platících, sobotní derby mezi domácími a přerovskou Viktorkou však rozhodně sledoval větší počet fanoušků. A není divu, krásné počasí, samotná bitva o Přerov, ale také třeba bratrský souboj Koplíků a další pikantnosti zaručovaly nevšední fotbalový zážitek.

„Na ten zápas jsem se těšil celý rok, protože jsem bráchu chtěl pokořit,“ prozradil mladší z Koplíků Vojtěch, který se na hřiště dostal na začátku druhé půle na pozici pravého záložníka.

„Já si myslím, že trenér Želatovic Mrázek se bál ho nasadit na mě, protože bych ho vymazal,“ měl jasno zkušený pravý bek Viktorie Vít Koplík.

Přerovští Karel Plášek (vlevo) a Pavel Hanák dovezli zlaté medaile z inline hokejového MS veteránů v italském Bolzanu.
Hokejová show na kolečkách míří do Přerova! Veteránské MS i s Pláškem a Hanákem

DVĚ PĚKNÉ KOMBINACE, DVA GÓLY

Samotný duel se rozhodoval ve druhé půli. Ta nabídla především dvě velmi povedené kombinace na obou stranách. Tu první vykouzlili hosté, na jejím konci stál ve formě hrající Martin Koller. V 71. minutě ale odpověděly Želatovice podobně, prosadil se Dušan Zapletal. Další branka už nepadla.

„Jak jsme měli na podzim štěstí, když jsme v 90. minutě rozhodli, tak teď jsme to měli jasně zvládnout. Sedmdesát minut bylo jasně v naší režii, Želatovice se k ničemu nedostaly. Nedokázali jsme ale kvalitně řešit finální fázi,“ zhodnotil zápas přerovský trenér Richard Švěhlík.

„My jsme se v prvním poločase vyloženě báli hrát. V šatně jsme si řekli, že si derby musíme užít, takže jsme ve druhé půli byli víc na míči a myslím, že jsme i lepší. Z toho pramenilo naše vyrovnání,“ přidal svůj pohled hrdina derby Tomáš Čech.

Výpravě přerovského Fitness AVE se dařilo hlavně na závodech ve Zbýšově a Olomouci.
Fitness AVE jede! Přerovskému týmu cinklo dalších deset medailí

FC Želatovice – 1. FC Viktorie Přerov 1:1 (0:0). Pen: 4:2.

Branky: 71. Zapletal – 62. Koller. Rozhodčí: Štětka – Kouřílek, Lizna. ŽK: Matušík – Bogdaň, Vít Koplík, T. Chuda. Diváci: 305.

Želatovice: Čech – Calábek, Lu. Dlouhý, La. Dlouhý, R. Goldemund (48. Vo. Koplík) – Zapletal, Matušík – T. Čtvrtníček, Klimek (69. Zlámal), Š. Tomek (77. V. Král) – Mackovík. Trenér: Ondřej Mrázek.
Přerov: Bělík – Vít Koplík, Bogdaň (54. Horák), Václavíček, Bubeník – Blažkovský (78. Malenda), Bielko, Rybka, Zimčík – D. Chuda (78. T. Chuda), Koller. Trenér: Richard Švehlík.