V útočné dvojici sestavy kola v Lize mistrů se útočník Viktorie Plzeň Michael Krmenčík ocitl vedle Lionela Messiho. „Hodně si vážím toho, že jsem se dostal mezi takové skvělé hráče a že mám možnost proti některým z nich nastupovat,“ komentoval svoji nominaci Michael Krmenčík.

Jak moc je pro vás taková pocta zavazující?
Uvědomuji si, že bude potřeba kvalitní výkony podávat i v dalších zápasech skupiny LIgy mistrů. Věřím, že se nám jako týmu bude dařit všem.

Teď už musíte napnout síly na ligový zápas s Jabloncem (hraje se v pondělí od 18.00, O2 TV Sport). Severočeši mají stejně jako Viktoria za sebou utkání evropských pohárů. S tím, že hráli o den později a cestovali na hřiště soupeře. Může to být pro vás výhoda?
Je pravda, že na regeneraci měli tím pádem o trochu méně času než my. Na druhou stranu, hraje se až v pondělí. Jinak věřím, že my jsme zregenerovali dobře.

Jaký zápas očekáváte?
Myslím, že to bude utkání oboustranně na výši po taktické stránce. Doufám, že se prosadíme.

Michael Krmenčík oslvauje jeden ze dvou gólů do branky CSKA Moskva.
Cítím hořkost, štve střelce Krmenčíka

Už jste zdůraznil, že to bude souboj dvou mužstev hrajících evropské poháry. Odrazí se to na kvalitě hry, a fanoušci se tak mohou těšit na atraktivní fotbal?
Bude to zajímavé srovnání týmů hrajících Ligu mistrů a Evropskou ligu. Bude to boj, ale doufám, že z tohoto srovnání vyjdeme jako vítěz.

Jablonec je v tabulce osmý, poslední dva zápasy s Opavou a Mladou Boleslaví prohrál, aniž by vstřelil gól. Určitě bude chtít tyto nezdary napravit. Může to být pro vás o to těžší zápas?
Určitě ano, s tím musíme počítat. V obou případech to byli soupeři, kteří převážně bránili, a asi nebylo jednoduché dostat se jim za záda a jejich defenzivu překonat. Pokud budou chtít s námi hrát otevřený fotbal, tak to bude jen dobře. Doufám, že padne hodně gólů, a já věřím, že ten rozhodující vstřelíme my.

Na poslední domácí zápas s Jabloncem máte dobré vzpomínky. Viktoria vyhrála 2:0 a vy jste dal obě branky. Vybavíte si to utkání?
Dobře si na něj vzpomínám. Byl jsem po zranění a s naším doktorem jsme vedli debatu, jestli mohu nastoupit. On mi řekl, že ano, za což jsem byl velice rád. Dostal jsem důvěru od trenéra a chtěl jsem mu to splatit gólem. Dal jsem dva.

FC Viktoria Plzeň - CSKA Moskva
Viktoria v úvodním zápase Ligy mistrů remizovala s CSKA Moskva