„Je veřejným tajemstvím, že klub by smlouvu rád prodloužil, ale stále máme čas. Musíme počkat, jak se vše vyvine a zda klimatické změny přinesou lepší počasí do Anglie, nebo jen do Německa,“ řekl. A tím spustil poplach u řeky Mersey. „Nemělo by se to podceňovat. Ulla (Kloppova manželka) ráno vstává a je tma, večer se ti dva potkají a je tma,“ uvedl Kosicke.

Nikolaj Komličenko
A proč ne do Česka? Komličenko ukázal cestu ruským fotbalistům

Plné nástrah je prý i samotné angažmá. „Během zimní pauzy v Německu je možnost odjet na dovolenou. V Anglii trenéři musí mužstvo připravit na další střetnutí. Už z toho je Jürgen vyčerpaný.“

Tyhle věty obletěly svět před utkáním Ligy mistrů (v Neapoli). Klopp tak měl během tiskové konference co vysvětlovat. „Měl to být z jeho strany jen vtip, německý humor… Očividně ho nikdo nepochopil,“ usmíval se dvaapadesátiletý kouč.

Jen aby nefoukalo… 

Příznivce Liverpoolu tak raději uklidňoval. „Počasí u mě nikdy nebylo důvodem k odmítnutí angažmá. Často o něm hovořím v souvislosti třeba s větrem, který fotbal může ovlivnit, ale to je tak vše,“ dodal Klopp. Německý trenér tak může nadále v klidu pokračovat v posouvání Liverpoolu k dalším vysněným metám.

Po vítězství v Lize mistrů by Reds rádi poprvé od roku 1990 slavili titul v Premier League. Jen aby nefoukalo…

Ambasador české akademie Interu Milán, bývalý fotbalista Javier Zanetti, na ukázkovém tréninku
Inter rozjíždí akademii v Česku. Legenda klubu pochválila Slavii