Dnes se celý ten „kolotoč“ jménem Serie A roztočí poprvé. Všichni jsou zvědaví. Zatímco v minulosti italská liga tolik nebavila, teď se hřeje na výsluní zájmu. Díky Ronaldovi.

Juventus ho koupil za sto milionů eur z Realu Madrid. Získal nejen jeho fotbalové dovednosti, ale zároveň nové fanoušky.

„Máme teď větší ambice než jen vyhrát titul,“ uvedl kouč Massimiliano Allegri. „Přinese zkušenosti, zvýší motivaci dalším hráčům.“

Zápas mezi Slavií Praha a Dynamem Kyjev skončil pro slávisty prohrou 0:2
Marná snaha: UEFA okamžitě zamítla protest Slavie

Stará dáma sní o tom, že s Ronaldem dojde k triumfu v Lize mistrů. Ovšem také z hlediska značky je to gól, jímž klub utekl soupeřům.

Serie A v kostceZdroj: DENÍK

„Tímhle přestupem jsme zpečetili fakt, že Juventus patří mezi nejlepší evropské kluby,“ uvedl Pavel Nedvěd jakožto viceprezident turínského celku.

Ale nemyslete, že italský fotbal bude jen o Ronaldovi (či o vysoce favorizovaném Juventusu). Vůbec ne.

Fotbalový svět vyhlíží ofenzivní parády (a neřeší, že Itálii opustili významní brankáři Alisson a Buffon).

Mnohem víc žijí fanoušci ofenzivními škatulaty.

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík.
Bez Ronalda, zato s Vaclíkem. Začíná španělská La Liga

AC Milán zlákal Gonzala Higuaína, rivalové z Interu Milán vábí Luku Modriče (tak moc, že si Real Madrid začal stěžovat).

V české kotlině si zase přejí parádní rok Patrika Schicka. Loni vstřelil za AS Řím pouhé tři góly a slyšel kritiku. Ovšem letní příprava mu vyšla skvěle.

„Nezklam nás, věříme ti,“ vzkázali příznivci z italské metropole. Kolem Schicka je živo: na diskusních fórech a sociálních sítích se to hemží radami pro kouče Eusebia di Franceska, jak (a co) by měl hrát vedle Edina Džeka.

Hodně sledovaný bude rovněž Jakub Jankto, který v Sampdorii Janov nahradil uruguayského šikulu Lucase Torreiru (posílil Arsenal).

Atlético Madrid vyhrálo Evropskou ligu.
Atlético ovládlo finále Evropské ligy i Superpohár. Kdo se bude radovat v Baku?

Jeho debut u Ligurského moře se ale o týden odkládá. Oba kluby z přístavního města kvůli tragédii v Janově odložily své zápasy. Další fotbalové celky uctí památku obětí, které nepřežily pád mostu, minutou ticha.