Česká stopa v Premier League sice v současné době není tak výrazná, rozhodně jí ale pomohl Matěj Vydra. Útočník hájící barvy Burnley si v druhé půlce února téměř po roce a půl vylepšil střelecké statistiky, když velkou měrou přispěl k výhře svého týmu v Southamptonu.

Dal tak vzpomenout na časy, kdy čeští fotbalisté hráli v Premier League o poznání výraznější roli než v současnosti. Oficiální facebooková stránka soutěže je připomněla v poutavém sestřihu zachycujícím ty nejpovedenější góly českých fotbalistů. Věřili byste, že dohromady jich čeští fotbalisté nastříleli 125?

Ilustrační snímek
Odsun Eura = naděje. Jak je možné dohrát ligu?

Nejen čeští fanoušci si mohou vychutnat třeba gól Patrika Bergera, který fantastickou bombou z otočky poslal míč za záda překvapeného gólmana Charltonu. Památné je i sólo Karla Poborského, který odehrál sedmatřicet zápasů za Manchester a tímhle kouskem se navždy zapsal do klubové historie.

Vzpomínáte si, že Premier League si zahrál i Marek Matějovský? V Liverpoolu to určitě vědí moc dobře. Právě do jeho sítě vyslal nechytatelný projektil takřka přesně na den před dvanácti lety.

V sestřihu samozřejmě nechybí ani paráda Tomáše Rosického, který si dokázal sám rozjet a o pár vteřin a doteků s míčem později i efektivně zakončit gólovou akci, či dalekonosné zásahy Jiřího Jarošíka a Milana Baroše a gól jeho někdejšího liverpoolského spoluhráče Vladimíra Šmicera.

Gino van Kessel (vlevo) v utkání s Anderlechtem
Jak na tréninky v karanténě? Bývalý slávista přišel s originálním řešením