V první půli byla Sigma určitě nebezpečnějším týmem, i když žádný útočný uragán to také nebyl. Přece jen se však alespoň dostala do zakončení. Hálovu přízemní ránu ale v klidu pokryl brankář Ciupa, stejně jako Yunisovu hlavičku. Zřejmě nejlepší příležitost ke skórování měl Látal, který dostal přihrávku od Pabla a střílel na zadní tyč. O kus ji ale minul.

Nebezpečí pro karvinskou branku znamenal ještě střílený centr Pabla, který brankář vyrazil jen před sebe, ale ani Hálova dorážka se neujala.

Karviná zahrozila až na konci první půle, kdy po pěkné individuální akci střílel Estonec Sinjavskij, ale Hubník jeho pokus zblokoval. Stejně pak těsně před poločasovým hvizdem dopadl na druhé straně Daněk, který nepropálil karvinské bloky.

Po změně stran Karvinští rychle rozehráli aut a Herc postupoval z boku na Mandouse. Ani on však bezbrankové skóre nezměnil. Sinjavskij vzápětí střílel nad.

Jakub Yunis
Yunis byl rád za vítěznou asistenci. Vytlačí ze sestavy konkurenty?

Sigma se připomněla centrem Látala, který na poslední chvíli odvracel Jursa. A to s nasazením vlastního zdraví, protože tvrdě narazil do tyče.

Když už se zdálo, že duel směřuje k bezbrankové remíze, povedla se Sigmě rychlá akce. Yunis z křídla odcentroval a v pádu balon usměrnil do sítě Pablo González.

Kromě Hašovy hlavičky po standardní situaci si domácí žádnou větší šanci k vyrovnání nevytvořili, a tak si Olomoučtí došli po dvou nezdarech pro výhru. Posunuli se díky ní v tabulce na osmé místo.

Trenér Sigmy Radoslav Látal
Látal chválil Hubníka a celou obranu. Tohle potřebujeme, řekl po výhře v Karviné

MFK Karviná – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branky: 83. Pablo.

Rozhodčí: Zelinka – Hock, Kříž – Denev (video). ŽK: Qose - Breite, Hubník, Látal, Mandous.

Karviná: Ciupa - Jursa, Santos, Mangabeira, Bartošák – Smrž (88. Haša), Herc (87. Šindelář) – Čmelík (69. L. Pereira), Mikuš (77. Qose), Sinjavskij (69. Mazáň) - Papadopulos. Trenér: Petr Mašlej.

Sigma: Mandous - Látal, Beneš, Hubník, Zmrzlý – Pablo (84. Zahradníček), Breite, Houska (89. Štěrba), Daněk (69. Chytil), Hála (69. Mihalík) – Yunis (89. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.